Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO)

SPEELDATA 2019

Tijdens de districtsbijeenkomst van 7 november jl. is afgesproken dat het aantal deelnemers aan de Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) per avond gemiddeld 40 dient te zijn. Indien dit gemiddelde niet wordt gehaald over de drie avonden, vervallen de overige speelavonden.

De speelavonden – alle donderdagavonden – zijn de navolgende:

11 april bij De Gooiers, Loosdrecht; 25 april bij Mazijk de Pétanque, Wijk bij Duurstede; 9 mei bij Les Sabots, Veenendaal; 23 mei bij De Gemshoorn, Soest; 6 juni bij Almere, Almere; 20 juni (slotavond) bij Randenbroek, Amersfoort.

De organiserende vereniging ontvangt op de speelavond de deelnemers van de andere verenigingen. De opzet is dat de leden van de verschillende clubs kennis met elkaar maken en in een vriendschappelijke sfeer de strijd met elkaar aangaan.

Er wordt gespeeld volgens het supermêleesysteem. Dat wil zeggen dat in elke van de drie te spelen ronden de triplettes door middel van loting worden vastgesteld. Ook de tegenstanders worden door middel van loting bepaald. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om doublettes te formeren. Leden van een en dezelfde club zullen zo veel mogelijk gespreid worden.

Voor de beste spelers van de avond zijn er dagprijzen te verdienen. Daarnaast wordt er ook een persoonlijk algemeen klassement opgesteld, alsook een verenigingsklassement.

Voor de algemene informatie en wedstrijdbepalingen zie het Zomerboekje 2019.

Historie

Eindstanden van de ZACO 2018
Eindstanden van de ZACO 2017