Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO)

Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) 2023

Net als in het recente verleden moet het aantal deelnemers aan de Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) per avond gemiddeld 40 zijn. Indien dit gemiddelde niet wordt gehaald over de eerste drie avonden, vervallen de overige speelavonden.

Speeldata 2023 (donderdagavonden)

  • 13 april bij De Nijeboulers, Nijkerk
  • 11 mei bij Les Cailloux, Zeist
  • 1 juni bij Les Sabots, Veenendaal
  • 22 juni bij Les Taxateurs, Culemborg
  • 6 juli bij Randenbroek, Amersfoort
  • 20 juli (slotavond) bij De Gooiers, Nieuw-Loosdrecht

Aanvang alle avonden om 19.30 uur, melden vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

De organiserende vereniging ontvangt op de speelavond de deelnemers van de andere verenigingen. De opzet is dat de leden van de verschillende clubs kennis met elkaar maken en in een vriendschappelijke sfeer de strijd met elkaar aangaan. De deelnamekosten bedragen € 2,50 per deelnemer per avond.

Er wordt gespeeld volgens het supermêleesysteem. Dat wil zeggen dat in elke van de drie te spelen ronden de triplettes door middel van loting worden vastgesteld. Ook de tegenstanders worden door middel van loting bepaald. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om doublettes te formeren. Leden van een en dezelfde club zullen zo veel mogelijk gespreid worden.

Er wordt op tijd gespeeld: 50 minuten per partij plus één werpronde. Alle scores worden herleid tot 13 punten. 10-8, bijvoorbeeld, wordt herleid tot 13-11 en 6-9 tot 10-13. Enzovoort.

Voor de beste spelers van de avond zijn er dagprijzen in natura. Daarnaast wordt een persoonlijk algemeen klassement opgesteld, alsook een verenigingsklassement.

Voor de algemene informatie en wedstrijdbepalingen zie het Zomerboekje 2023 op de pagina Reglementen en formulieren,  te verschijnen omstreeks 30 maart a.s.

De eerste avond op 13 april in Nijkerk met in totaal 55 deelnemers kende een goede opkomst, de tweede avond op 7 mei in Zeist zelfs 64 en de slotvond op 20 juli in Nieuw-Loosdrecht 62.

Voor de eindstanden zie Standen zesde avond ZACO 2023. Voor foto’s van de slotavond, met onder meer de winnende spelers, zie onze Facebookpagina.

Voor de eindstanden van 2022 en eerder zie ZACO HISTORIE onderaan op deze pagina. In 2020 en 2021 is de ZACO geannuleerd in verband met de coronacrisis.