Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO)

Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) 2022

Nadat de afgelopen twee jaar alle zomercompetities geschrapt moesten worden als gevolg van de coronacrisis, en dus ook alle zomeravond clubontmoetingen, gaan de ontmoetingen deze zomer eindelijk weer door. Hieronder alle data en locaties.

Net als in het recente verleden moet het aantal deelnemers aan de Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) per avond gemiddeld 40 zijn. Indien dit gemiddelde niet wordt gehaald over de eerste drie avonden, vervallen de overige speelavonden. Het districtsteam gaat er echter vanuit dat dit laatste niet nodig zal zijn.

Speeldata 2022 (donderdagavonden)

  • 14 april bij De Nijeboulers, Nijkerk
  • 28 april bij Randenbroek, Amersfoort
  • 12 mei bij De Gooiers, Nieuw-Loosdrecht
  • 2 juni bij Mazijk de Pétanque, Wijk bij Duurstede
  • 16 juni bij Almere, Almere (autonavigatieadres: Klein Brandt Sportpark 2, Almere)
  • 30 juni (slotavond) bij Les Sabots, Veenendaal

Aanvang alle avonden 19.30 uur, melden vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

De organiserende vereniging ontvangt op de speelavond de deelnemers van de andere verenigingen. De opzet is dat de leden van de verschillende clubs kennis met elkaar maken en in een vriendschappelijke sfeer de strijd met elkaar aangaan. De deelnamekosten bedragen € 2,50 per deelnemer per avond.

Er wordt gespeeld volgens het supermêleesysteem. Dat wil zeggen dat in elke van de drie te spelen ronden de triplettes door middel van loting worden vastgesteld. Ook de tegenstanders worden door middel van loting bepaald. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om doublettes te formeren. Leden van een en dezelfde club zullen zo veel mogelijk gespreid worden.

Gelieve er rekening mee te houden dat er op 16 en 30 juni a.s. op tijd gespeeld zal worden: 50 minuten per partij plus één extra werpronde waarbij alle scores worden herleid tot 13 punten. 10-8, bijvoorbeeld, wordt herleid tot 13-11 en 6-9 tot 10-13. Enzovoort.

Voor de beste spelers van de avond zijn er dagprijzen in natura te verdienen. Daarnaast wordt er ook een persoonlijk algemeen klassement opgesteld, alsook een verenigingsklassement.

Voor de algemene informatie en wedstrijdbepalingen zie het Zomerboekje 2022 op de pagina Reglementen en formulieren.

De eindstanden na de zesde speelavond in Veenendaal: slotavond.

Voor de eindstanden van 2019 en eerder zie ZACO HISTORIE onderaan op deze pagina.

Contact districtsteam Midden

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-midden@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Midden via midden@njbb.nl

ZACO Historie

ZACO 2019 >      ZACO 2018 >      ZACO 2017 >