Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO)

Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) 2024

Net als in het recente verleden moet het aantal deelnemers aan de Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) per avond gemiddeld 40 zijn. Indien dit gemiddelde niet wordt gehaald over de eerste drie avonden, vervallen de overige speelavonden.

Speeldata 2024 (donderdagavonden)

  • 11 april bij  De Gooiers, Nieuw-Loosdrecht
  • 25 april bij Les Cailloux, Zeist
  • 16 mei bij Les Sabots, Veenendaal
  • 30 mei bij Les Taxateurs, Culemborg
  • 13 juni bij JDB Almere
  • 27 juni bij De Nijeboulers, Nijkerk (slotavond)

Aanvang alle avonden om 19.30 uur, melden vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

De organiserende vereniging ontvangt op de speelavond de deelnemers van de andere verenigingen. De opzet is dat de leden van de verschillende clubs kennis met elkaar maken en in een vriendschappelijke sfeer de strijd met elkaar aangaan. De deelnamekosten bedragen € 2,50 per deelnemer per avond.

Er wordt gespeeld volgens het supermêleesysteem. Dat wil zeggen dat in elke van de drie te spelen ronden de triplettes door middel van loting worden vastgesteld. Ook de tegenstanders worden door middel van loting bepaald. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om doublettes te formeren. Leden van een en dezelfde club zullen zo veel mogelijk gespreid worden.

Er wordt op tijd gespeeld: 50 minuten per partij plus één werpronde. Alle scores worden herleid tot 13 punten. 10-8, bijvoorbeeld, wordt herleid tot 13-11 en 6-9 tot 10-13. Enzovoort.

Voor de beste spelers van de avond zijn er dagprijzen in natura. Daarnaast wordt een persoonlijk algemeen klassement opgesteld, alsook een verenigingsklassement.

Voor de algemene informatie en wedstrijdbepalingen zie het Zomerboekje 2024 op de pagina Reglementen en formulieren,  te verschijnen omstreeks 30 maart a.s.

Voor de eindstanden na de zesde speelavond op 27 juni jl.  zie HIER.

Voor de eindstanden van 2023 en eerder zie ZACO HISTORIE onderaan op deze pagina. In 2020 en 2021 is de ZACO geannuleerd in verband met de coronacrisis.