Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO)

Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) 2021 geannuleerd

Hoewel we kunnen constateren dat het op dit moment – half juni – met de verspreiding van het covid-19 virus de goede kant op gaat, heeft het districtsteam toch gemeend alle zomercompetities te moeten schrappen: de ZTC, de ZCC, de ZACO en ook het districtskampioenschap tête-à-tête. En dat voor het tweede zomerseizoen op rij. Gelukkig ziet het er nu naar uit dat er in het najaar wel meer mogelijk is, reden om net als vorig jaar een districtskampioenschap voor triplettes te organiseren. Dit als compensatie voor alle geschrapte zomeractiviteiten. Helaas moest in 2020 ook dit evenement geschrapt worden. Het districtsteam heeft er nu wel vertrouwen in dat vanaf eind september de draad weer kan worden opgepakt en dat de vanaf dat moment geplande activiteiten doorgang zullen hebben. Volg daarom voor de meest actuele informatie onze Nieuwspagina en voor de meer specifieke informatie later deze zomer de betreffende competitiepagina’s.

Net als vorig jaar moet het aantal deelnemers aan de Zomeravond Clubontmoetingen (ZACO) per avond gemiddeld 40 zijn. Indien dit gemiddelde niet wordt gehaald over de eerste drie avonden, vervallen de overige speelavonden. Het districtsteam gaat er echter vanuit dat dit laatste niet nodig zal, gelet ook op de goede opkomst in 2019.

De speelavonden (alle donderdagavonden)

15 april bij De Nijeboulers, Nijkerk; 29 april bij Randenbroek, Amersfoort; 20 mei bij De Gooiers, Nieuw-Loosdrecht; 3 juni bij Mazijk de Pétanque, Wijk bij Duurstede; 17 juni bij Almere, Almere; 1 juli (slotavond) bij Les Sabots, Veenendaal.

De organiserende vereniging ontvangt op de speelavond de deelnemers van de andere verenigingen. De opzet is dat de leden van de verschillende clubs kennis met elkaar maken en in een vriendschappelijke sfeer de strijd met elkaar aangaan. De deelnamekosten bedragen € 2,50 per deelnemer per avond.

Er wordt gespeeld volgens het supermêleesysteem. Dat wil zeggen dat in elke van de drie te spelen ronden de triplettes door middel van loting worden vastgesteld. Ook de tegenstanders worden door middel van loting bepaald. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om doublettes te formeren. Leden van een en dezelfde club zullen zo veel mogelijk gespreid worden.

Voor de beste spelers van de avond zijn er dagprijzen in natura te verdienen. Daarnaast wordt er ook een persoonlijk algemeen klassement opgesteld, alsook een verenigingsklassement.

Voor de algemene informatie en wedstrijdbepalingen zie het nog te verschijnen Zomerboekje 2021.

Eindstanden ZACO 2019.

Contact districtsteam Midden

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-midden@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Midden via midden@njbb.nl

ZACO Historie

ZACO 2019 >      ZACO 2018 >      ZACO 2017 >