District Zuidoost

Winnaars districtskampioenschap Tête-à-tête 2024

Chantal Moors (van de vereniging ՚t Lover te Asten) en Joey van Doorn (van de vereniging ՚t Dupke te Sint Michielsgestel) zijn winnaar geworden van het Districtskampioenschap Tête-à-tête 2024. In 2023 was Joey van Doorn ook winnaar van dit kampioenschap. Aan het kampioenschap namen 37 mannen en veertien vrouwen deel; een record aantal deelnemers. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kwalificeerden zich vijf spelers voor het nationaal kampioenschap. Het districtskampioenschap werd gespeeld bij de vereniging Mooie Boule te Berlicum.

De winnaars van het Districtskampioenschap Tête-à-tête 2024: Chantal Moors en Joey van Doorn.


Kampioenen NPC 2023-2024

In het district Zuidoost zijn onderstaande teams kampioen geworden in hun poule. We feliciteren de spelers en hun verenigingen met dit mooie resultaat.

Poule Team
3001  ’t Lover 1
4002  Gemert de Boules 1 of Cloeck & Moedigh 1
4003  JBC Plop 3
4004  JBV De Walnoot 1
4008  Boules de Boeuf 1
5003  Mooie Boule 3
5004  ’t Lover 4
6002  JBV Amicale Cuijk 3
6003  PU Bois le Duc 2
6004  PU Bois le Duc 1
6005  Cloeck & Moedigh 7
6006  JdB Stiphout 1

 


Nieuwe accommodatie voor Jeu de Bommel

Met de onthulling van het naambord boven de ingang door het oudste lid (Joop Spronk, 95jaar) en het jongste lid (Michelle de Blij, 19 jaar) heeft de vereniging Jeu de Bommel in Zaltbommel haar nieuwe accommodatie officieel geopend. De vereniging moest haar accommodatie in een woonwijk verlaten omdat de gemeente die grond wil gebruiken voor woningbouw. Dat heeft er toe geleid dat de gemeente ruim twee miljoen euro bijdroeg in de kosten van het gebouw en de buitenbanen.

De nieuwe accommodatie is met een aantal andere sportverenigingen gevestigd op het sportpark De Watertoren, op een steenworp afstand van de afrit Zaltbommel van de autosnelweg A2. De accommodatie  De accommodatie bestaat uit tien binnenbanen, 32 buitenbanen, een grote kantine en een terras. Het geheel is energieneutraal en is voorzien van een aantal elektrische, digitale en innovatieve snufjes. De vereniging betaalt de gemeente een all-in huurprijs per maand die voor dertig jaar is vastgelegd.

Bondsbestuurslid Jan Paashuis overhandigde voorzitter Ben van Eijk een cheque en secretaresse Dyonne van der Meijden een plant. Ben van Eijk en districtscoördinator Zuidoost Guillaume Spiering spraken de vele genodigden en verenigingsleden toe.

Het oudste lid van de vereniging Jeu de Bommel Joop Spronk (95 jaar) en het jongste lid Michelle de Blij (19 jaar) onthullen het naambord boven de ingang van de nieuwe accommodatie. (Foto Guillaume Spiering)


Bronzen bondsspeld voor Amicale-lid

Districtscoördinator Guillaume Spiering spelt de bronzen bondsspeld op de revers van Mitch Schampers.

Aan Mitch Schampers van de vereniging Amicale in Cuijk is de bronzen bondsspeld toegekend. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging speldde districtscoördinator Guillaume Spiering de speld op de revers van de gelauwerde.

Mitch Schampers is al tien jaar lid van het verenigingsbestuur waarbij hij de portefeuille wedstrijdzaken beheert. Dat betekent dat hij alle toernooien, alle uitwisselingen en alle clubactiviteiten regelt. Daarnaast heeft hij ook bemoeienis met de schoonmaalcommissie, barcommissie, liefdadigheidscommissie en feestcommissie. Hij is tevens scheidsrechter en wedstrijdleider, ook voor andere verenigingen dan Amicale. Hij is captain van het team Amicale 1 in de Nationale Petanque Competitie. Tijdens Sinterklaas-tijd speelt Mitch Schampers voor Zwarte Piet en tijdens kersttijd treedt hij op als kerstman die bij alle leden een presentje brengt. Hij verricht ook allerlei hand- en spandiensten voor de voetbalverenging JVC Cuijk ՚31. Ook bij die vereniging is hij scheidsrechter. Met zijn 28 jaar is Mitch Schampers de jongste NJBB՚er aan wie een bronzen bondsspeld is toegekend.

 

Contact districtsteam Zuidoost

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-zuidoost@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Zuidoost via zuidoost@njbb.nl

NIEUWS HISTORIE