Prettig Petanque

Sport levert prachtige momenten op en is leuk om te doen. Maar die mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen.

Iedereen moet een leven lang kunnen genieten van sport en in het bijzonder petanque. Individuen moeten zichzelf kunnen zijn en zich prettig voelen binnen hun sportvereniging. Dit sluit aan bij het thema sportiviteit en respect hetgeen onderdeel is van het landelijke programma “Veiliger Sportklimaat”. Hierin werken sportbonden en NOC*NSF samen, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

We hebben op basis van het landelijke programma onze eigen campagne ontwikkeld:

Zonder respect geen petanque.

Mede op verzoek van een deelnemende vereniging aan de NPC pilot hebben we posters en flyers verstrekt aan alle verenigingen. Zo willen we alle spelers op de hoogte stellen van de belangrijkste gedragsregels.

Het zijn niet allemaal gedragingen waarop een scheidsrechter kan ingrijpen maar het is juist de bedoeling dat spelers elkaar zelf aanspreken op ongewenst gedrag en kunnen terugvallen op gedragsregels die ook door de club worden uitgedragen. Laten we samen voor een veiliger sportklimaat gaan.

Prettig Petanque!

Zonder Respect Geen Petanque

Respect