Petanque in de appstore

Vanuit de NJBB zijn er twee apps gelieerd aan de petanquesport. De Boulesbaas-app en de NJBB scanapp. Beide apps zijn te downloaden in de Google PlayStore en in de AppleStore. Waarom deze apps en wat kan je ermee? Dat lees je hieronder.

Boulesbaas
Samen met ontwikkelaar Sportunity brengen wij middels het Boulesbaas platform zoveel mogelijk jeu de boules banen in Nederland in kaart. Hiermee maken we het voor de appgebruikers mogelijk om altijd een boulesbaan in de buurt te vinden om een potje te kunnen spelen in de wijk, op de club of bij de jeu de boulesbar. Middels de app is het mogelijk tegenstanders uit te dagen, scores in te vullen en persoonlijke statistieken bij te houden. Elke speellocatie heeft een eigen ranglijst: Wie staat er bovenaan en is de baas van de boulesbaan? Het Boulesbaas platform geeft de ons inzicht in waar, wanneer en hoeveel de ongebonden jeu de boules-spelers de sport beoefenen. Hierdoor kan meer binding worden gecreëerd met de jeu de boulesgemeenschap.Wil je meer informatie? Klik dan op de afbeelding hieronder om de brochure te lezen.

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan

De NJBB scanapp
Om verenigingen, spelers en organisatoren van toernooien nog beter te ondersteunen, is er een applicatie (app) ontwikkeld waarmee de digitale licentie kan worden gecontroleerd. In samenwerking met AllUnited is de NJBB Scanapp ontwikkeld. Door middel van deze app kunnen gediplomeerde wedstrijdleiders en scheidsrechters de digitale licentie op geldigheid controleren. De scheidsrechters krijgen toegang omdat zij tijdens de NPC wedstrijden de rol van wedstrijdleider op zich nemen.

De speelgerechtigdheid wordt gecontroleerd door de QR code op de licentie te scannen. Met een geldige licentie zijn spelers speelgerechtigd en kunnen zij deelnemen aan toernooien, kampioenschappen en competities. De gekwalificeerde scheidsrechters en wedstrijdleiders hebben een e-mail ontvangen met verdere instructies voor het downloaden en gebruik van de app om digitale licenties te controleren. De e-mail is tevens gestuurd naar het secretariaat van de vereniging met het verzoek de functionarissen van de vereniging te informeren. Wanneer je geen e-mail hebt ontvangen, kun je contact opnemen met de vereniging.

Meer dan alleen scannen!
Via de NJBB scanapp kan de QR-code snel en makkelijk worden opgevraagd. Bij het scannen van de QR code wordt de speelgerechtigheid gecontroleerd. De app heeft daarnaast ook enkele andere functionaliteiten. Alle nieuwsberichten op de website en socialemedia kunnen via de app worden bekeken. Het is tevens mogelijk om pushmeldingen in te stellen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Klik hier om de app op je iPhone te installeren
Klik hier om naar de Google PlayStore te gaan

Hulp nodig bij het installeren van de app? Dat kan, klik hier om de gedetailleerde handleiding te lezen.