SPORTAANBOD DISTRICT MIDDEN

Districtsoverleg op 24 mei in Bunschoten

Op 24 mei jl. vond in de kantine van Boulamis in Bunschoten het voorjaarsdistrictsoverleg plaats. Voor het verslag zie de pagina Overige documenten.

(Foto Jac Verheul)

(26 mei 2023)

Geen goud, wél eremetaal voor Les Cailloux op NK TAT in Harderwijk

Onder een stralende zon vond op zondag 21 mei 2023 bij HKB ’84 in Harderwijk het NK tête-à-tête plaats. Drie spelers van Les Cailloux behaalden eervolle podiumplaatsen, dit hoewel drievoudig Nederlandse kampioene Sandy Rikkers haar titel van het vorige jaar moest afstaan aan Roby van Rooijen van ABA uit Rijswijk: 8-13. Elke van der Linden behaalde ook het podium door een gedeelde derde plaats met Els Hummel van PUK.
Bij de mannen deed Romulo van Stockum (kampioen in 2013) het uitstekend door eveneens gedeeld derde te worden, tezamen met Tim van Drunen van PUK uit Haarlem. Kampioen hier werd Edward Vinke (PUK) die zijn clubgenoot Remko de Jong met 13-6 de baas bleef.

Het podium bij de vrouwen: 2e plaats Sandy Rikkers (Les Cailloux), Roby van Rooyen (ABA), gedeelde 3e plaats Els Hummel
(PUK) en Elke van der Linden Les Cailloux).
 

 

Het podium bij de mannen: 2e plaats Remko de Jong (PUK), 1e plaats Edward Vinke (PUK), gedeelde 3e plaats
Tim van Drunen-Littel (PUK) en Romulo van Stockum (Les Cailloux).
 

Tekst en foto’s: Jac Verheul 

 

(22 mei 2023)
 

DK Tête-à-Tête vooral een strijd tussen Les Cailloux en De Gooiers

Aan het districtskampioenschap tête-à-tête op 7 mei 2023 bij JdB Almere namen in totaal 21 mannen en 8 vrouwen deel. Mannen en vrouwen bij elkaar opgeteld leverde Les Cailloux twaalf deelnemers en De Gooiers elf. Slechts zes van de in totaal 29 deelnemers waren afkomstig van een andere club.

De mannen speelden allereerst vijf ronden volgens het Zwitserse systeem. De beste vier na vijf ronden kwalificeerden zich voor de halve finales. De vrouwen werden ingedeeld in twee poules van elk vier speelsters en speelden een halve competitie. De nummers één en twee speelden kruisfinales en vervolgens een finale.
De vrouwen gingen het snelst. Logisch, zij hadden slechts drie voorronden te spelen tegen de mannen vijf. Even na drie uur in de middag ging de finale van start. De tweevoudige kampioene Sandy Rikkers tegen Patricia Ris. De torenhoge favoriet tegen de underdog van de plaatselijke vereniging. Voor aanvang van de halve finales had Patricia zich beklaagd dat zij tegen de sterkste meiden moest spelen. Het antwoord van de wedstrijdleiding was duidelijk: je behoort nu zelf tot de sterksten! Desondanks had de ietwat nerveuze Almeerse, vanaf de kant aangemoedigd door haar clubgenoten, geen schijn van kans tegen de Haagse van Les Cailloux. Superieur spelend legde Sandy Rikkers haar wil op aan tegenstander: 13-3.

Kort voor half zes ging de finale bij de mannen van start. Binnen, in de fraai overdekte hal van de club, en niet buiten zoals alle andere partijen van het kampioenschappen. Buienradar had immers gemeld dat er tegen zessen een noodweer boven Almere zou uitbreken. En liever dan om halverwege de finale te moeten verkassen, had de wedstrijdleiding terecht besloten dat risico niet te lopen en meteen binnen van start te gaan. Die beslissing bleek van grote invloed te zijn op de uitslag van de finale. Waar Guus Vonck van De Gooiers zich snel kon aanpassen aan het totaal andere terrein – buiten tamelijk zacht en rul (een teveel aan grind) en binnen knetterhard met een uiterst dunne toplaag – bleef Sebastiaan Diemel van Les Cailloux voortdurend worstelen met de ondergrond. Pas halverwege de finale kon hij zich enigszins hernemen maar dat bleek te laat: 13-5 voor zijn tegenstander. Na afloop was Guus Vonck zo ruiterlijk om te bekennen dat hij buiten geen schijn van kans zou hebben gehad tegen Sebastiaan, zo sterk had deze tot aan de finale gespeeld. Binnen werd iedere kleine fout bij het loslaten van de boule, of iedere kleine oneffenheid op het terrein, afgestraft. Guus bleek daar het beste mee om te kunnen gaan.

Voor een compleet overzicht van alle uitslagen en ranglijsten in PDF-formaat zie Alle uitslagen en standen.

Het podium bij de vrouwen. V.l.n.r.: Patricia Ris (2e plaats, JdB Almere), Sandy Rikkers (1e plaats, Les Cailloux), Elke van der
Linden (3e plaats, Les Cailloux), Carina van der Lee (4e plaats, Les Cailloux) en Katy Kamps-Bosch (5e plaats, Les Cailloux).
Alle vijf de vrouwen hebben zich gekwalificeerd voor het NK op 21 mei te Harderwijk. Corry Oosterloo van JBV Lelystad heeft
zich alsnog bij deze vijf gevoegd doordat alle gekwalificeerde deelneemsters van district Zuid zich hebben teruggetrokken.
 


Het podium bij de mannen. V.l.n.r.: Sebastiaan Diemel (2e plaats, Les Cailloux), Guus Vonck (1e plaats, De Gooiers), Richard Nijs

(3e plaats, De Gooiers). Naast bovengenoemde drie plaatsten ook Romulo van Stockum (4e plaats, Les Cailloux) en Jack
Schillemans (5e plaats, Les Cailloux) zich voor het NK tête-à-tête.

 
Tekst en foto’s: Jac Verheul
 
(8 mei 2023)
 
 

Succes voor Les Cailloux op NK doublettes

Essa Agzoul en Jack Schillemans van Les Cailloux in Zeist zijn op 22 en 23 april 2023 in Nieuwerkerk aan den IJssel zeer succesvol geweest tijdens het NK voor doublettes. Essa Agzoul werd Nederlands kampioen, tezamen met Edward Vinke van PUK uit Haarlem. Jack Schillemans behaalde een gedeelde derde plaats, tezamen met Jente Melis van ’t Dupke uit Sint Michielsgestel.

Essa Agzoul en Edward Vinke op de hoogste trede van het erepodium.

Het complete podium bij de mannen: de tweede plaats voor Ali Doualeh en Joey van Doorn, de eerste plaats voor Essa Agzoul
en Edward Vinke en een gedeelde derde plaats voor Ferdinand Wiese, Jan van den Bos, Jack Schillemans en Jente Melis.
(Foto’s Jac Verheul)

(26 april 2023)

 

Ledenbijeenkomst district Midden in Leusden

Een verslag van de ledenbijeenkomst van de verenigingen van district Midden met het bondsbestuur/bureau van de NJBB is te downloaden op de pagina Overige documenten.

De ledenbijeenkomst bij De Hakhorst in Leusden, geleid door de bondsbureaumedewerkers Bart Achterhof, Jobbi Schefferlie
en Jac van Beek (foto Jac Verheul)

(23 maart 2023)

 

Telkamp en Agzoul stellen orde op zaken

Erik Telkamp en Essa Agzoul van Les Cailloux hebben na twee jaar de macht in de Winter Doublette Competitie weer overgenomen. Het vorige jaar waren hun clubgenoten Mohammadi Jadoun en Khalid Elyazidi de sterksten, terwijl het jaar dáárvoor de coronacrisis roet in het eten had gegooid. Al na negen speelavonden waren Telkamp en Agzoul verzekerd van de eerste plaats en ook op de tiende en laatste avond deelde het team uit Zeist geen cadeaus uit door al hun wedstrijden te winnen. Guido Starrenburg was op de slotavond de vervanger van Essa Agzoul, die door de NJBB was uitgezonden naar een sterk bezet internationaal in Sète, in het zuiden van Frankrijk.
Alle eindstanden volgen later op de pagina WDC.

Invaller Guido  Starrenburg (vervanger voor Essa Agzoul) en Erik Telkamp van Les Cailloux 2, na een onderbreking van twee jaar
weer winterkampioenen van District Midden. (Foto Jac Verheul)

Voor meer foto’s zie onze Facebookpagina.

(3 maart 2023)

 

 

Nieuwbouw De Teerling eindelijk volbracht

Na ruim vijf jaar hard werken en geld inzamelen is de nieuwbouw van De Teerling tot een goed einde gebracht. Jarenlang moest de club uit Tiel het doen met een krappe kantine en een nog krappere hal die niet voldeed aan de eisen die de NJBB heeft gesteld voor deelname aan de NPC. De bouw bestond uit drie fasen. In 2018 kon de eerste hal in gebruik worden genomen, gevolgd door een nieuwe kantine in 2020, terwijl het afgelopen najaar de start van een tweede hal van start ging. Op vrijdag 10 februari van dit jaar vond de officiële opening plaats in het bijzijn van een flink aantal NJBB-ers. De club beschikt vanaf nu over 21 buitenbanen en 12 binnenbanen.
Namens District Midden was coördinator Guillaume Spiering aanwezig die van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om enkele foto’s te schieten.
Voor een uitgebreider verslag zie Een droom die uitkwam, een Boulodrome.

Een stralende voorzitter Ed Roelofs met het gemeenteraadslid Yvonne Son-Stolk die
zich sterk heeft gemaakt voor subsidie voor De Teerling.

Ed Roelofs tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de voltooiing van de nieuwbouw die vijf jaar geduurd heeft.

(14 februari 2023)

 

 

 

 

NIEUWS HISTORIE

Nieuws 2022 >   Nieuws 2021 >