SPORTAANBOD DISTRICT MIDDEN

DISTRICTSTEAM WINT CAPTAINSCUP 2022!

Na een een onderbreking van twee jaar als gevolg van de coronacrisis kon er dit jaar eindelijk weer een Captainscup georganiseerd worden. Gastheer op 2 december was de vereniging Boulamis in Bunchoten, dit vanwege de uitgestelde viering van het 25-jarige bestaan van de vereniging in 2020, dat dat eerste coronajaar uitsluitend in kleine kring kon worden gevierd.
In totaal hadden elf clubs acte de présence gegeven, aangevuld met een afvaardiging van het districtsteam en een van het bondsbureau, dat immers al jarenlang gehuisvest is in het hartje van district Midden.
Nadat alle deelnemers twee partijen hadden gespeeld, bleek dat de kleine afvaardiging van het districtsteam aan het langste eind had getrokken. Zij het met een zeer nipte voorsprong op de nummers 2 en 3.

Alle deelnemers voorafgaand aan de wedstrijden. (Foto Jac Verheul)

De uitslag:

 1. District Midden, 127,5 punten
 2. Boulamis, 126 punten
 3. Maboul, 125 punten
 4. PVN, 119 punten
 5. Les Cailloux, 112,5 punten
 6. Randenbroek, 106,67 punten
 7. De Nijeboulers, 102,5 punten
 8. Bondsbureau, 101,67 punten
 9. Almere, 101 punten
 10. De Gooiers, 100 punten
 11. De Gemshoorn, 92,5 punten
 12. HKB ’84, 91,667 punten
 13. De Teerling, 67,5 punten

Links de vijf spelers van gastheer Boulamis, in het midden districtscoördinator Guillaume Spiering (met beker)
en webredacteur Jac Verheul, geheel rechts de twee spelers van Maboul. (Foto Angelique Wilderbeek)

De wedstrijdleiding was in de bekwame handen van Angelique Wilderbeek.

Voor meer foto’s zie de Facebookpagina van District Midden.

(3 december 2022)

 

LES CAILLOUX OPNIEUW WINNAAR VAN DE ZOMER CLUBTEAM COMPETITIE (ZCC)

Op 15 september jl., de laatste speelavond van de Zomer Clubteam Competitie 2022 (ZCC) is Les Cailloux 1 opnieuw districtskampioen geworden. Maar het scheelde maar een haartje of de directe tegenstander De Gooiers 1 was op de eerste plaats geëindigd. Na twee van de drie speelronden stond Les Cailloux op kleine voorsprong, maar moest het ten minste één van de twee laatste triplettepartijen winnen om opnieuw tot kampioen gekroond te worden. De eerste partij ging ruimschoots verloren voor de Zeistenaren en ook in de andere partij zag het er lange tijd goed uit voor hun Hilversumse tegenstanders. Het drietal uit Zeist kroop echter door het oog van de naald en mede door een werpronde van vijf punten trok het aan langste eind. Vooral pointeuse Elke van der Linden bleek van groot belang voor de ploeg uit Zeist.

Les Cailloux districtskampioen 2022: v.l.n.r.: Mohammadi Jadoun, Bas Velthuijsen, Khalid Elyazidi, Dennis Peterse,
Elke van der Linden, Guido Starrenburg, Essa Agzoul, Erik Telkamp en Ferry Kamps. (foto Jac Verheul)

(16 september 2022)

 

KENNISMAKINGSTOERNOOI OP 27 AUGUSTUS GEANNULEERD!

Doordat het aantal aanmeldingen voor het Jubileumtoernooi ver beneden de verwachtingen is gebleven, is het evenement spijtig genoeg geannuleerd. Het toernooi was gepland voor zaterdag 27 augustus a.s. bij Maboul in Ede en stond in het kader van het 50-jarige bestaan van de NJBB. De bedoeling was om meer mensen kennis te laten maken met het petanque.

Alle ingeschreven deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

 

(22 augustus 2022)

 

Jubileumboek NJBB verkrijgbaar op het bondsbureau

Op vrijdag 15 juli 2022, tijdens de Europese Kampioenschappen in Den Bosch, is in de raadszaal van het stadhuis aldaar het jubileumboek over de 50-jarige NJBB ten doop gehouden. In het bijzijn van de auteurs Henk Rademaker, Guillaume Spiering en Jac Verheul ontving Stan Polman, oprichter en eerste voorzitter van de NJBB, het allereerste exemplaar. Het boek telt 188 pagina’s en is voorzien van enkele honderden bijzondere foto’s en illustraties.
Inmiddels is (wordt) aan alle bij de NJBB aangesloten verenigingen een gratis exemplaar toegezonden. Liefhebbers die ook zelf over een eigen exemplaar willen beschikken, kunnen het boek rechtstreeks bestellen bij de NJBB. De kosten bedragen € 28,00 per exemplaar, exclusief verzendkosten. Om verzendkosten te besparen is het raadzaam om zo veel mogelijk via de eigen vereniging te bestellen.

Het creatieve team van het jubileumboek 50 Jaar NJBB. V.l.n.r. auteur Jac Verheul, grafisch vormgever Joost
Radstake, drukwerkconsultant Jeroen Boereboom en de auteurs Guillaume Spiering en Henk Rademaker.

(29 juli 2022)

 

JUBILEUMTOERNOOI OP ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2022

In het kader van de feestelijkheden rondom het vijftigjarige bestaan van de NJBB organiseren alle districten deze zomer een jubileumtoernooi om niet-leden kennis te laten maken met het petanque en/of de NJBB. Zie de informatie op onderstaande flyer. Zegt het voort!

(20 JULI 2022)

 

ZTC 2022 opnieuw naar vader en zoons Los!

De equipe van de vereniging Petanque Barneveld bestaande uit vader Jan Los en zijn zoons Django en Kylian is op 3 juli 2022 winnaar geworden van de Zomer Triplette Competitie (ZTC) 2022 en heeft daarmee de titel ‘districtskampioen 2022’ verdiend. Vier jaar geleden (in 2018) waren zij ook al winnaar van de ZTC.
Er namen dit jaar minder equipes deel aan de competitie dan in de voorgaande jaren. De competitie bestond daarom uit één hoofdklasse en één eerste klasse; in eerdere jaren telde de competitie twee eerste klassen.

Vader Jan Los met zijn zoons Kylian (links) en Django (foto Guillaume Spiering)

(3 juli 2022)

 

Jubileumtoernooi voor (oud-)functionarissen geannuleerd

Ondanks een grote inspanning om alle adresgegevens  te achterhalen, hebben te weinig personen zich aangemeld om een geslaagde dag te maken van het op 18 juni 2022 in Harderwijk geplande jubileumtoernooi voor (oud-)NJBB-functionarissen. Om die reden hebben we als districtsteam moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. Hoezeer ons dat ook spijt, we hadden het graag anders gezien.

(8 juni 2022)

 

Districtsoverleg op 25 mei 2022 in Nieuw-Loosdrecht

Zie hier het verslag van het districtsoverleg op 25 mei jl. bij De Gooiers in Nieuw-Loosdrecht. (foto Jac Verheul)

(28 mei 2022)


DISTRICTSKAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE 2022

Het eerste districtskampioenschap tête-à-tête in 2019 heeft na twee lange coronajaren eindelijk een opvolger gekregen, zij het met wat minder deelnemers dan toen. 22 mannen en 10 vrouwen streden op 8 mei bij PVN in Nieuwegein niet alleen om de districtstitels, maar ook in de hoop op een kwalificatie voor het NK tête-à-tête op 22 mei a.s. bij Les Cailloux in Zeist.
Bij de mannen ging de titel naar Kees Koogje, die Bas Velthuijsen in de finale met 13-6 versloeg. Beiden zijn lid van Les Cailloux.
Bij de vrouwen behield Sandy Rikkers (Les Cailloux) haar drie jaar eerder behaalde titel door Judith van den Eijnden (De Gooiers) met 13-6 te verslaan.


(Foto Jac Verheul)

Op de gedeelde derde en vierde plaats bij de mannen eindigden Mohammadi Jadoun (Les Cailloux) en Justin Wuring (De Gooiers) en bij de vrouwen Elke van der Linden (Les Cailloux) en Frea Vonck (De Gooiers). Buiten de hier genoemde spelers kwalificeerden zich ook Guus Vonck (De Gooiers) en Katy Kamps-Bosch (Les Cailloux) voor het NK tàt op 22 mei a.s. Karin Zantingh, als zesde geëindigd, is alsnog geplaatst doordat er in andere districten speelsters afvielen.
Overigens bestond het deelnemersveld voornamelijk uit leden van de hierboven genoemde clubs en het is een vurige wens van het districtsteam dat er in 2023 meer deelnemers van andere clubs uit district Midden zullen deelnemen.
Meer foto’s op Facebook Midden.

(8 mei 2022)

Nieuwsarchief

Met ingang van 1 mei 2022 is het ‘oude’ nieuws uit 2021 ondergebracht in een archiefbestand (PDF). Zie NIEUWS HISTORIE onderaan deze pagina.

(2 mei 2022)

Wisseling van de wacht in de hoofdklasse van de WDC 2021-2022!

Nadat Erik Telkamp en Essa Agzoul van Les Cailloux vier jaar lang de WDC hadden gedomineerd en Mohammadi Jadoun en Khalid Elyazidi, eveneens van Les Cailloux, gedoemd leken de eeuwige tweeden te blijven, hebben deze laatsten eindelijk de hoogste eer weten te bereiken en de, vanwege de coronacrisis gehalveerde, Winter Doublette Competitie 2021-2022 op hun naam geschreven. ‘Kampioenendoders’ waren Alwin Arkenbout en Wim van Middendorp van Les Sabots die de titelverdedigers met 13-9 versloegen. In de laatste en beslissende ronde maakten zij het ook de nieuwe kampioenen met 9-13 nog knap lastig…

(Foto Jac Verheul)

(11 maart 2022)

HIGHROLLERTOERNOOI VAN LES CAILLOUX OP ÉÉN DAG

De vereniging Les Cailloux heeft ons laten weten dat het Highrollertoernooi voor doublettes, dat oorspronkelijk over twee dagen zou worden gehouden, te weten op 12 en 13 maart a.s., door omstandigheden naar één dag wordt teruggebracht en wel op zondag 13 maart.

(10 maart 2022)

AFSLUITING WINTER DOUBLETTE COMPETITIE 2021-2022

Op de pagina WDC het allerlaatste nieuws met betrekking tot het uitspelen van de WDC 2021/2022. Géén drie speelavonden, zoals eerder deze maand was aangekondigd, maar twee reguliere avonden, zoals oorspronkelijk was gepland en vermeld in het Winterboekje. Dit als gevolg van de recente en verregaande versoepelingen van de corona-maatregelen.

(16 februari 2022)

ZOMERCOMPETITIES ZACO, ZCC EN ZTC

Nadat de afgelopen twee jaar alle zomercompetities geschrapt moesten worden als gevolg van de coronacrisis, gaat het districtsteam ervan uit dat deze de komende zomer wel kunnen doorgaan. Op de desbetreffende pagina’s (zie het menu aan de linkerkant van deze pagina) meer informatie.

(3 februari 2022)

WINTER DOUBLETTE COMPETITIE 2021-2022 WORDT HERVAT!

Het districtsteam heeft besloten de Winter Doublette Competitie 2021-2022 te hervatten, doch in verband met de onduidelijkheid en onzekerheid van de zijde van het kabinet rond de maatregelen ter beteugeling van het virus Covid-19 in aangepaste vorm. Voor alle details zie WDC.

(2 februari 2022)

 

 

 

NIEUWS HISTORIE

Nieuws 2021 >