Districtskampioenschap Tête-à-Tête

DISTRICTSKAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE 2023

Zondag 7 mei 2023 bij JdB Almere

Het districtskampioenschap op 7 mei a.s. kent twee categorieën: een kampioenschap voor mannen en een kampioenschap voor vrouwen. Er komt geen apart kampioenschap voor de jeugd, maar jeugdspelers kunnen wel meedoen aan een van beide kampioenschappen.

Een stukje historie
In 2019 is gestart met een pilot voor het Nationaal Kampioenschap (NK) tête-à-tête met districtskampioenschappen (DK) Tête-à-Tête als voorronden. Hiervoor was gekozen omdat een groot deel van de leden had aangegeven de voorkeur te geven aan voorronden op districtsniveau en aan NK’s die op één dag gespeeld worden.
In 2020 en 2021 moest het NK tête-à-tête, met inbegrip van de districtsvoorronden, vanwege de coronamaatregelen worden afgelast.
Hieronder volgen de belangrijkste aandachtspunten.

Deelname aan één DK
Een speler mag deelnemen aan slechts één DK, namelijk het DK dat wordt georganiseerd in het district waar de vereniging van het primaire lidmaatschap (P-licentie) van de betreffende speler is gevestigd.

DK gaat door bij twee of meer inschrijvingen
Als er voor een DK in één van de categorieën (mannen en vrouwen) op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn, wordt dit betreffende DK in die categorie niet gespeeld. Dit betekent dat als er twee of meer inschrijvingen zijn, het DK wel zal worden georganiseerd. De winnaar, resp. winnares van dit DK mag zich een jaar lang ‘districtskampioen tête-à-tête’ noemen.

Zwitsers systeem gevolgd door halve finales en finale
Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem (op tijd), waardoor spelers verzekerd zijn van meerdere partijen. De nummers 1 tot en met 4 van de ranglijst spelen vervolgens halve finales en een finale (beide tot 13 punten).
Het aantal voorronden volgens het Zwitsers systeem is afhankelijk van het aantal deelnemers: tot en met 32 deelnemers vier partijen en bij meer dan 32 deelnemers vijf partijen. De beste vier spelers gaan door naar de halve finales. De verliezers van de halve finales spelen om de derde en vierde plaats.
Gezien het aantal deelnemende vrouwen, acht speelsters, vindt de voorronde bij hen plaats door middel van poules van vier waarbij alle speelsters elkaar eenmaal treffen. Daarna kruisfinales (de nummers 1 van de ene poule tegen de nummers 2 van de andere). Ook hier wordt om de derde en vierde plaats gespeeld.
Het aantal mannen en vrouwen dat zich kwalificeert voor het NK op 21 mei a.s. in Harderwijk wordt, anders dan eerder was gemeld, dit jaar nog bepaald op basis van het aantal licentiehouders per district. Zie voor de juiste aantallen onderaan deze pagina.

Adres en aanvangstijd
Het adres van JdB Almere is Klein Brandt Sportpark 7, Muziekdreef, 1323 MG Almere.
Aanvang: 10.00 uur, melden vanaf 9.30 uur.

Inschrijving en inschrijfkosten
Het inschrijfgeld voor het DK bedraagt € 11,- per deelnemer. Jeugdleden betalen geen deelnamekosten.
Inschrijven voor het DK kan tot uiterlijk 29 april a.s. via de verenigingswedstrijdsecretaris. Zie voor het inschrijfformulier de pagina Reglementen en formulieren.
De inschrijvingen voor het NK geschieden via de wedstrijdleiding van het DK.
Jeugdspelers die willen deelnemen aan het NK tête-à-tête voor jeugd kunnen rechtstreeks bij de NJBB worden aangemeld via hun vereniging.

De overige van toepassing zijnde regels zijn te vinden in het Reglement NK/DK TàT.

Deelnemers mannen (21)
Cees de Ligt, Les Cailloux
Henk van Helmondt, Les Cailloux
Mark van Helmondt, Les Cailloux
Romulo van Stockum, Les Cailloux
Ruben van Stockum, Les Cailloux
Sebastiaan Diemel, Les Cailloux
Tristan de Leeuw, Les Cailloux
Jack Schillemans, Les Cailloux
Christian Bos, De Gooiers
Fred van Voorthuijzen, De Gooiers
Gregory Koolwijk, De Gooiers
Guus Vonck, De Gooiers
Justin Wuring, De Gooiers
Koos van de Schootbrugge, De Gooiers
Michael Kooistra, De Gooiers
Peter Bonarius, De Gooiers
Richard Nijs, De Gooiers
Stephan Kooistra, De Gooiers
René van Dijk, De Nijeboulers
Klaas Pakkoo, Almere
Jos van de Water, Les Taxateurs

Er worden vijf spelers gekwalificeerd voor het NK op 21  mei a.s.: de beste vijf van de voorronde.

Deelnemers vrouwen (8)
Carina van der Lee, Les Cailloux
Elke van der Linden, Les Cailloux
Katy Kamps-Bosch, Les Cailloux
Sandy Rikkers, Les Cailloux
Frea Vonck-Schipper, De Gooiers
Pascale Lhoste, De Nijeboulers
Patricia Ris, Almere
Corry Oosterloo, Lelystad

Er worden vijf speelsters gekwalificeerd voor het NK op 21  mei a.s.: de nummers één en twee van beide poules, terwijl de nummers drie een extra beslissingswedstrijd spelen.

Een kort verslag met enkele foto’s op onze Nieuwspagina. Meer foto’s en alle uitslagen en standen op onze Facebookpagina.

Voor een compleet overzicht van alle uitslagen en ranglijsten in PDF-formaat zie ook Alle uitslagen en standen.