Districtskampioenschap Tête-à-Tête

Zondag 8 mei 2022 bij PVN in Nieuwegein

Het districtskampioenschap op 8 mei a.s. kent twee categorieën: een kampioenschap voor mannen en een kampioenschap voor vrouwen. Er komt geen apart kampioenschap voor de jeugd, maar jeugdspelers kunnen uiteraard meedoen aan een van beide kampioenschappen. Het districtsteam juicht dit van harte toe!

Een stukje historie
In 2019 is gestart met een pilot voor het Nationaal Kampioenschap (NK) tête-à-tête met districtskampioenschappen (DK) Tête-à-Tête als voorronden. Hiervoor was gekozen omdat een groot deel van de leden had aangegeven de voorkeur te geven aan voorronden op districtsniveau en aan NK’s die op één dag gespeeld worden.
Helaas moest het NK tête-à-tête, met inbegrip van de districtsvoorronden, in 2020 én in 2021 vanwege de coronamaatregelen worden afgelast. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het kampioenschap in 2022 wél door kan gaan en ook het districtskampioenschap.
Hieronder volgen de belangrijkste aandachtspunten, zij het – opnieuw – onder alle voorbehoud.

Deelname aan één DK
Een speler mag deelnemen aan slechts één DK, namelijk het DK dat wordt georganiseerd in het district waar de vereniging van het primaire lidmaatschap (P-licentie) van de betreffende speler is gevestigd.

DK gaat door bij twee of meer inschrijvingen
Als er voor een DK in één van de categorieën (mannen en vrouwen) op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn, wordt dit betreffende DK in die categorie niet gespeeld. Dit betekent dat als er twee of meer inschrijvingen zijn, het DK wel zal worden georganiseerd. De winnaar, resp. winnares van dit DK mag zich een jaar lang ‘districtskampioen tête-à-tête’ noemen.

Zwitsers systeem gevolgd door halve finales en finale
Er wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem (op tijd), waardoor spelers verzekerd zijn van meerdere partijen. De nummers 1 tot en met 4 van de ranglijst spelen vervolgens halve finales en een finale (beide tot 13 punten).
Het aantal voorronden volgens het Zwitsers systeem is afhankelijk van het aantal deelnemers: tot en met 32 deelnemers vier partijen en bij meer dan 32 deelnemers vijf partijen.
De verliezende equipes van de halve finales eindigen ex-aequo op de derde en vierde plaats.
Zowel bij de mannen al bij de vrouwen kwalificeren de vijf beste spelers zich op basis van de eindranking van het Zwitsers systeem voor het NK op 22 mei a.s. bij Les Cailloux in Zeist.

Aanvangstijd
10.00 uur, melden vanaf 9.30 uur.

Inschrijving en inschrijfkosten
Het inschrijfgeld voor het DK bedraagt € 10,- per deelnemer. Inschrijven voor het DK kan tot uiterlijk 1 mei a.s. via de verenigingswedstrijdsecretaris. Zie voor het inschrijfformulier de pagina Reglementen en formulieren.
Het inschrijfgeld voor het NK Tête-à-Tête bedraagt € 12,50 per deelnemer. De inschrijvingen voor het NK geschieden daarna via de wedstrijdleiding van het DK.
Jeugdspelers die willen deelnemen aan het NK tête-à-tête voor jeugd kunnen rechtstreeks bij de NJBB worden aangemeld via hun vereniging.

De overige van toepassing zijnde regels zijn te vinden in het reglement.

Uitslagen en tussenstanden op onze Facebookpagina.

Deelnemerslijst per 8 mei:

Mannen (22):
Patrick Bosch – Les Cailloux
Sebastiaan Diemel – Les Cailloux
Marco Zeitsen – Les Cailloux
Romulo van Stockum – Les Cailloux
Kees Koogje – Les Cailloux
André van Helmondt – Les Cailloux
Bas Velthuijsen – Les Cailloux
Tristan de Leeuw – Les Cailloux
Bart Kouveld – Les Cailloux
Mohammadi Jadoun – Les Cailloux
Guus Vonck – De Gooiers
Peter Bonarius – De Gooiers
Koos van de Schootbrugge – De Gooiers
Etienne Callenbach – De Gooiers
Richard Nijs – De Gooiers
Gregory Koolwijk – De Gooiers
Justin Wuring – De Gooiers
Fred van Voorthuijzen – De Gooiers
Melvin Koolwijk – De Gooiers
Han Koolwijk – De Gooiers
René van Dijk – Lelystad
Michael Kooistra – Lelystad

 

Vrouwen (10):
Katy Kamps – Les Cailloux
Sandy Rikkers – Les Cailloux
Elke van der Linden – Les Cailloux
Brigitte Houg – Les Cailloux
Carina van der Lee – Les Cailloux
Frea Vonck – De Gooiers
Karin Zantingh – De Gooiers
Daniëlle Snijders – De Gooiers
Veronica van Zuijlen – De Gooiers
Judith van den Eijnden – De Gooiers

Contact districtsteam Midden

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-midden@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Midden via midden@njbb.nl

DK TAT HISTORIE

DK TAT 2019 >