Bestuurscup

                                              

Bestuurscup District West 2023

Op 1 juli 2023 vond de Bestuurscup van District West plaats bij Sporting Badhoevedorp, de club die dit jaar 40 jaar bestaat. Vanaf 1983 onder de naam Petanque Union Badhoevedorp, PUB, en sinds 2017 als Sporting Badhoevedorp. De Bestuurscup is een toernooi voor bestuurs- en commissieleden van de verenigingen uit District West met als doel om de onderlinge contacten te onderhouden of verbeteren en met elkaar van gedachten te wisselen. Dit alles in een sportieve sfeer middels een melêetoernooi in triplettevorm.

De vereniging had de accommodatie prachtig in orde gebracht met onder meer gebruikmaking van de NLPetanque  promotievlaggen en -parasols, natuurlijk naast hun eigen versieringen. Er was koffie en een lekker koekje bij ontvangst en na de tweede partij een lunch met belegde broodjes en zelfgemaakte soep. Namens de bond was er een bloemstukje voor de gastvereniging vanwege het 40 jaar bestaan.

Het toernooi zelf was een mêlee over vier ronden in triplettevorm waarbij in elke wedstrijd spelers van zes verschillende vereniging elkaar ontmoetten. Er werd gespeeld met een tijdslimiet van 50 minuten met maximaal 1 extra ronde.  Er waren afvaardigingen van 15 verenigingen, bij elkaar 54 deelnemers.

Het weer leek in eerste instantie nat, maar met een iets verlate start en een iets aangepast tijdschema werd er vrijwel de hele dag droog gespeeld.

Dan de uitslagen, hoewel bijzaak, maar toch wel van belang.

Er was één deelnemer die alle vier partijen had gewonnen en dat was Marian Kunst van JBV Bulderbaan, zij werd dus de trotse individuele winnaar. In eerste instantie was een andere winnaar aangewezen, maar die bleek na bestudering van de uitslagen toch de laatste partij verloren te hebben. Er waren twee mensen van team gewisseld, vandaar het misverstand. Maar eens gegeven blijft gegeven, dus de ontvangen bos bloemen blijft voor de persoon aan wie deze werd uitgereikt.

De overig ontvangers van een individuele prijs waren in volgorde: tweede Dick Duijnhoven van De Vaste Voet, gedeeld derde en vierde Stanley Godfried van Sporting Badhoevedorp en René Kiebert van Zoetermeer. De vijfde plaats – en dus ook op de foto – was voor Cees de Heij van Les Pointeurs.

De wisselbeker en de bloemen voor de best presterende vereniging gingen dit jaar naar Les Boules Fleuries uit Lisse. Dit team bestond ut de spelers Rob van de Zwet, Marian Nederlof, Koos van Dijk en Robert Loesberg en won 11 van de 16 partijen en had met 69% het hoogste percentage winstpartijen.

We kunnen terugkijken op wederom een geslaagde Bestuurscup en het districtsteam wil dan ook graag de gastvereniging Sporting Badhoevedorp nogmaals heel erg danken voor de gastvrijheid en in het bijzonder alle vrijwilligers van de gastvereniging voor de fantastische verzorging van de dag.

Voor alle resultaten zie HIER.

(tekst Andries Wijand, tevens wedstrijdleider)

NJBB district West

Contact districtsteam West

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-west@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam West via west@njbb.nl

BESTUURSCUP HISTORIE

2021 >