Bestuurscup

                                              

Bestuurscup 2024 naar Zoetermeer

 Op 6 juli 2024 is de Bestuurscup van NJBB District West gespeeld bij JBC Vlaardingen. De club bestaat 40 jaar en was daarom uitgekozen als gastheer van de jaarlijkse Bestuurscup. De vereniging had de accommodatie prima in orde en ook de lunch was prima verzorgd met een lekkere kop soep en een bordje met twee belegde broodjes. Volgens traditie zorgde de vereniging voor een heerlijke lekkernij bij de koffie met daarop het logo van club en een referentie naar het 40-jarige bestaan. Wat klein geprint, maar toch nog wel zichtbaar. Uit handen van de vertegenwoordiger van het bondsbureau, Jac van Beek, kreeg de club een leuke plantenbak als aandenken.

Jac van Beek van het bondsbureau met Vlaardingen-voorzitter Hans van Gils.

Het toernooi zelf was een supermêlee over vier ronden in triplettevorm (en enkele doubletten), waarbij in elke wedstrijd spelers van zes verschillende clubs elkaar ontmoeten. Er werd gespeeld met een tijdslimiet van 50 minuten met maximaal één extra werpronde. Voor de mêleevorm was gekozen omdat het versterken van de onderlinge banden tussen de clubs en de informele uitwisseling van ervaringen bij dit toernooi belangrijker zijn dan het uiteindelijke sportieve resultaat.

Er waren 16 verenigingen present die in totaal 67 deelnemers leverden, allen bestuurslid of vrijwilliger bij hun vereniging. Daarnaast was er ook een team namens het district met daarin drie leden van het districtsteam, aangevuld met Jac van Beek van het bondsbureau. Het bondsbestuur en de bondsraadsleden hadden deze dag een bondsraadsvergadering en konden dus geen afvaardiging sturen.

Het weer was onstuimig met harde wind en volgens de voorspellingen was er een behoorlijke kans op hier en daar een bui. Tot ons grote geluk bleven deze buien de hele dag weg, of vielen om de hoek, en met een aangename temperatuur van rond de 20 graden konden alle wedstrijden buiten gespeeld worden. Wel viel er een kleine bui kort na afloop van de laatste ronde, dat geluk hadden we blijkbaar verdiend.

Dan de uitslagen, hoewel bijzaak, toch wel van belang:

De wisselbeker en de bloemen voor de best presterende vereniging gingen dit jaar naar het team van JBV Zoetermeer dat bestond uit Annemiek de Vos, Bernard van Bilsen, Dirk Heidt en Theo van der Tak. Zij wonnen 13 van hun 16 partijen, oftewel 81%.

De winnende club JBC Zoetermeer: v.l.n.r. Bernard van Bilsen, Theo van der Tak, Annemiek de Vos en Dirk Heidt.

Winnaar van het individuele klassement werd Nel de Zwart van Sporting Badhoevedorp met vier winstpartijen en een saldo van 19 punten. Tweede werd Rob van Zweden van Les Francophiles met 4 +17, derde Bernard van Bilsen van JBC Zoetermeer met 4 +13 en vierde Maarten Hogendoorn van de thuisclub JBC Vlaardingen met 3 +25.

De  vier beste spelers: v.l.n.r. Bernard van Bilsen (derde), Rob van Zweden (tweede), Nel de Zwart (eerste) en Maarten Hoogendoorn (vierde).

Nogmaals dank aan de gastvereniging JBC Vlaardingen en al haar vrijwilligers voor de gastvrijheid en de fantastische verzorging!

Uw wedstrijdleider, Andries Wijand.

NJBB district West

Contact districtsteam West

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-west@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam West via west@njbb.nl

BESTUURSCUP HISTORIE

2021 > 2023 >