Avond Doubletten Competitie (ADC) 2020

Alles in ogenschouw nemende heeft het districtsteam besloten om vanwege de beperkte beschikbaarheid van hallen en het feit dat veel teams zouden afhaken in verband met risico’s van binnen spelen de WCD en de WSC komende winter niet te organiseren.

Natuurlijk is het de bedoeling dat ze volgend jaar weer verder gaan.

Wintercompetities 2020-2021 district west

 

 

 

Districts activiteiten District West i.v.m. Corona maatregelen

Aan alle Verenigingen in District West,

Gezien het verbod op bijeenkomsten / evenementen tot 1 juni  zoals op 23 maart jongstleden vastgesteld door de overheid en het daardoor wegvallen van een aantal speeldagen van verschillende districtscompetities heeft het districtsteam het volgende besloten met betrekking tot de districtscompetities in het voorjaar en de zomer van 2020.

ZCT, ZaMi en ADC
De ZCT, Zami en ADC 2020 worden geannuleerd. In 2021 worden deze competities herstart op  basis van de uitslagen van 2019. 

De reden hiervoor is dat het inplannen van andere competitiedagen verderop in het jaar te veel in de weg gaat zitten van de geplande toernooien van verenigingen. Er zouden dan geplande toernooien moeten wijken ten koste van de competities. Er zouden dan twee nieuwe dagen gevonden moeten worden voor de ZCT, drie nieuwe dagen voor de ZaMi en drie nieuwe dagen voor de ADC.

WSC       In de WSC rest alleen nog de finaledag met de prijsuitreiking. Deze finaledag van de gespeelde WSC kan na opheffen van de maatregelen ingepland worden, wellicht na de zomer. 

Bestuurscup 

De bestuurscup blijft vooralsnog staan op 4 juli en zal gespeeld worden bij De Vaste Voet in Sassenheim. Nadere informatie over de bestuurscup volgt medio April.

Vervallen Toernooien
Er is ons inziens te weinig plek in de zomerkalender om de vervallen regionale toernooien van verenigingen elders in het jaar in te plannen. Verzoeken voor verplaatsing van toernooien zullen dan ook niet ingewilligd worden.

We realiseren ons dat deze ingrepen vergaand zijn, maar we zijn van mening dat we hiermee de consequenties voor de bestaande regionale toernooien in de rest van het jaar zoveel mogelijk beperkt houden.

We hopen U hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Namens het Districtsteam    Andries Wijand       Coördinator Wedstrijdzaken

Avond Doubletten Competitie

De Avond Doubletten Competitie (ADC) wordt gespeeld op 6 dinsdagavonden in mei en juni op locaties in de omgeving van Zoetermeer.
De doubletten worden ingedeeld in poules van 10, die de eerste 3 avonden een halve competitie spelen. Na die voorronden worden de doubletten opnieuw ingedeeld in poules van 10, nu op sterkte. Opgave van teams geschiedt door de vereniging via de inschrijflijst. Deelnemers in een doublet behoeven geen lid te zijn van éénzelfde vereniging.
Er wordt op tijd gespeeld, de eerste ronde begint om 19:30 uur, de tweede ronde om 20:45 uur en de laatste ronde om 22:00 uur.

Voor het wedstrijdsysteem, de rangschikking, invallers, te laat komen, wordt gebruik gemaakt van het ADC-reglement. De belangrijkste punten hieruit:

 • Er wordt op tijd gespeeld; een partij duurt maximaal 45 minuten plus twee werpronden.
  Vijf minuten voor aanvang geeft de scheidsrechter één fluitsignaal. De tegenstanders zoeken elkaar op, tossen en kiezen de baan. Op de aanvangstijd fluit de scheidsrechter twee keer.
  Na 45 minuten speeltijd fluit de scheidsrechter weer twee keer. Maak de werpronde af en als de 13 niet bereikt is volgen er nog één of twee werpronden.
  Bij gelijke stand doorspelen totdat een doublet wint (dat hoeft dus niet met 13 te zijn).
  Mocht na het afsluitende fluitsignaal na 45 minuten spelen een werpronde ongeldig worden (doordat het but uitgaat), dan telt die werpronde wel mee als extra werpronde.
 • De rangschikking na de voorronden vindt plaats aan de hand van:
  a) verloren partijen
  b) algemeen saldo
  c) onderling resultaat en saldo
  d) loting
 • De rangschikking na de finaleronden vindt plaats aan de hand van:
  a) gewonnen partijen
  b) onderling resultaat
  c) onderling saldo
  d) algemeen saldo
 • Op maximaal drie avonden is één invaller per doublet toegestaan, maar tijdens de voorronden en de finaleronden afzonderlijk ten hoogste twee keer.

ADC 2020

Voorronden: 12 mei, 19 mei en 26 mei      Finaleronden: 2 juni, 9 juni en 16 juni. De reservedag is 23 juni.

Er staan op dit moment 48 doubletten ingeschreven.  De inschrijving sluit op zondag 22 maart, of eerder als het aantal van 50 bereikt wordt.

Inschrijfformulier ADC2020    

Invallerformulier-District-west

ADC Reglement 20190507

ADC2019_Eindstand voorronden

ADC2019_Uitslagen finaleronden en eindstand

ADC2019_prijswinnaars

NJBB district West

Contact districtsteam West

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-west@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam West via west@njbb.nl