Avond Doubletten Competitie (ADC) 2020

Avond Doubletten Competitie

De Avond Doubletten Competitie (ADC) wordt gespeeld op 6 dinsdagavonden in mei en juni op locaties in de omgeving van Zoetermeer.
De doubletten worden ingedeeld in poules van 10, die de eerste 3 avonden een halve competitie spelen. Na die voorronden worden de doubletten opnieuw ingedeeld in poules van 10, nu op sterkte. Opgave van teams geschiedt door de vereniging via de inschrijflijst. Deelnemers in een doublet behoeven geen lid te zijn van éénzelfde vereniging.
Er wordt op tijd gespeeld, de eerste ronde begint om 19:30 uur, de tweede ronde om 20:45 uur en de laatste ronde om 22:00 uur.

Voor het wedstrijdsysteem, de rangschikking, invallers, te laat komen, wordt gebruik gemaakt van het ADC-reglement. De belangrijkste punten hieruit:

 • Er wordt op tijd gespeeld; een partij duurt maximaal 45 minuten plus twee werpronden.
  Vijf minuten voor aanvang geeft de scheidsrechter één fluitsignaal. De tegenstanders zoeken elkaar op, tossen en kiezen de baan. Op de aanvangstijd fluit de scheidsrechter twee keer.
  Na 45 minuten speeltijd fluit de scheidsrechter weer twee keer. Maak de werpronde af en als de 13 niet bereikt is volgen er nog één of twee werpronden.
  Bij gelijke stand doorspelen totdat een doublet wint (dat hoeft dus niet met 13 te zijn).
  Mocht na het afsluitende fluitsignaal na 45 minuten spelen een werpronde ongeldig worden (doordat het but uitgaat), dan telt die werpronde wel mee als extra werpronde.
 • De rangschikking na de voorronden vindt plaats aan de hand van:
  a) verloren partijen
  b) algemeen saldo
  c) onderling resultaat en saldo
  d) loting
 • De rangschikking na de finaleronden vindt plaats aan de hand van:
  a) gewonnen partijen
  b) onderling resultaat
  c) onderling saldo
  d) algemeen saldo
 • Op maximaal drie avonden is één invaller per doublet toegestaan, maar tijdens de voorronden en de finaleronden afzonderlijk ten hoogste twee keer.

ADC 2020

Voorronden: 12 mei, 19 mei en 26 mei
Finaleronden: 2 juni, 9 juni en 16 juni. De reservedag is 23 juni.

Verenigingen die het te ver weg vinden om hieraan ‘s avonds deel te nemen kunnen aangeven of er belangstelling is voor een competitie in een ander deel van het district via de belangstellingsregistratie. Bij voldoende vraag organiseren wij een parallelle competitie in een ander deel van het district.

Inschrijfformulier ADC2020    

Invallerformulier-District-west

ADC Reglement 20190507

ADC2019_Eindstand voorronden

ADC2019_Uitslagen finaleronden en eindstand

ADC2019_prijswinnaars

NJBB district West

Contact districtsteam West

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-west@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam West via west@njbb.nl