NIEUWS DISTRICT WEST

Aanmelding ZaMi 2024                                                                        

Het is weer tijd voor de aanmeldingen voor de ZaMi competitie van 2024

De ZaMi (Zaterdag Middag) competitie is een verenigingscompetitie voor viertallen.

De Zami wordt gespeeld in een piramidale structuur, dus 1 poule 1e klasse, 2 poules 2e klasse, 4 poules 3e klasse, etc.

De speeldagen voor 2024 zijn als volgt:

  • Zaterdag 13 april 2024 Zaterdag 4 mei 2024 Zaterdag 25 mei 2024
  • Zaterdag 15 juni 2024 Zaterdag 13 juli 2024

Aanvang op iedere speeldag is 12:00 uur. De inschrijvingskosten zijn € 28 per team.

 

Aanmelding Zomercompetitie Tripletten (ZCT) 2024

Het is weer tijd voor het aanmelden van de teams voor de Zomercompetitie Tripletten van district west. De ZCT bestaat uit 1 eerste klasse, 2 tweede klassen, max. 4 derde klassen.

Speeldata, inschrijfgeld en aanvangstijd.

De competitie wordt gespeeld op de volgende zondagen:

  • 28 april 2024, 2 juni 2024 en 23 juni 2024. reservedag 18 augustus 2024
  • Aanvang: 10:30
  • Inschrijfgeld: 27 Euro per triplette

 

 

 

 

 

 

 

JUBILEUMBOEK NJBB VERKRIJGBAAR OP HET BONDSBUREAU

Op vrijdag 15 juli 2022, tijdens de Europese Kampioenschappen in Den Bosch, is in de raadszaal van het stadhuis aldaar het jubileumboek over de 50-jarige NJBB ten doop gehouden. In het bijzijn van de auteurs Henk Rademaker, Guillaume Spiering en Jac Verheul ontving Stan Polman, oprichter en eerste voorzitter van de NJBB, het allereerste exemplaar. Het boek telt 188 pagina’s en is voorzien van enkele honderden bijzondere foto’s en illustraties.
Inmiddels is aan alle bij de NJBB aangesloten verenigingen een gratis exemplaar toegezonden. Liefhebbers die ook zelf over een eigen exemplaar willen beschikken, kunnen het boek rechtstreeks bestellen bij de NJBB. De kosten bedragen € 28,00 per exemplaar, exclusief verzendkosten. Om verzendkosten te besparen is het raadzaam om zo veel mogelijk via de eigen vereniging te bestellen.

 


 

 

Het creatieve team van het jubileumboek 50 Jaar NJBB. V.l.n.r. auteur Jac Verheul, grafisch vormgever Joost
Radstake, drukwerkconsultant Jeroen Boereboom en de auteurs Guillaume Spiering en Henk Rademaker.

 

Jubileumtoernooi District West ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de NJBB

Op 2 Juli vond bij MIDI in Delft, de oudste vereniging van District West, het Jubileumtoernooi ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de NJBB plaats. Uitgenodigd waren (oud-)functionarissen van de bond en van de voormalige afdelingen en zones en van de huidige districten en verder (oud-)commissieleden en bestuurders van de verenigingen in District West.

Een gemêleerd gezelschap van bijna vijftig voormalige en nog actieve functionarissen kwam om half elf bijeen voor het ophalen van herinneringen, het leggen van nieuwe contacten en natuurlijk het spelen van een drietal partijen supermêlee triplettes of doublettes.

 

De vele vrijwilligers van MIDI hebben de hele dag zeer goed verzorgd: de aankleding van het terrein, een heerlijke bak koffie met een jubileumgebakje (geen feest zonder taart immers), een goed verzorgde lunch met soep en broodjes en de verdere hapjes en drankjes. Ter bevordering van de hernieuwde kennismaking waren iets langere pauzes in het schema ingepland. Rond de klok van vier waren de drie ronden gespeeld en konden de prijswinnaars van de dag gehuldigd worden. Er waren bloemen voor de beste deelnemers en de winnaar mocht een waardebon voor het NJBB-jubileumboek in ontvangst nemen (het boek zelf wordt pas tijdens het komende EK in Den Bosch gepresenteerd).

 

 

 

Winnaar, op winstpartijen en saldo, werd Richard Starrenburg, onder meer oud-voorzitter van A7fdeling 10, een echte oudgediende dus. De overige prijswinnaars waren in volgorde: Willy Fromm, Wout Versluis, Cees Groot, Myrian Meijer, Guido Dennenbroek, Jan van Driel en Dick Duijnhoven.

 

 

De volledige uitslag vindt u hier.

 

Het districtsteam bedankt de vele vrijwilligers van MIDI voor de fantastische verzorging van deze zeer gezellige dag. Een fotoserie kunt u terugvinden op de facebook pagina van MIDI:  https://www.facebook.com/groups/509010686105031/permalink/1709876342685120.

 

 

 
Op 2 juli aanstaande organiseert District West een Jubileumtoernooi ter ere van het 50 jarig bestaan van de NJBB.
Dit toernooi vindt plaats bij MIDI in Delft. 
Ook in de andere districten wordt een jubileumtornooi georganiseerd, niet noodzakelijkerwijs op dezelfde datum.
In de bijlage vindt u de uitnodiging voor District West.
Voor dit toernooi worden besturen van de verenigingen in District west uitgenodigd alsmede de vele (oud) functionarissen die in District West actief zijn of waren.   Deze (oud) functionarissen kunnen zijn: scheidsrechters , wedstrijdleiders, trainers, bestuurders en commissieleden van de voormalige afdelingen, bondsbestuurders, bondsraadsleden en commissies van de bond. 
Van de verenigingen nodigen we een afvaardiging van ten hoogste 3 bestuursleden uit.
Andries