EK/WK’s 2016

EK Vrouwen

Ook dit jaar is Nederland weer bij een aantal internationale toernooien vertegenwoordigd. Het EK Vrouwen wordt dit jaar georganiseerd in Bratislava (Slowakije) van 8 tot en met 11 september. De volgende speelsters hebben de Nederlandse eer verdedigd: Sandy Rikkers (Les Cailloux, winnaar NK Tête-à-Tête 24-04), Josefien Koogje (Les Cailloux, winnaar van het NK Mix 17-07), Katy Bosch (Les Cailloux) en de nog jonge speelster Roby van Rooijen (JdB vereniging OSB). De vrouwen worden begeleid door Toon van Alebeek en Huub van den Broek.

Resultaat: Winnaar Coupe des Nations

EK beloften en Precisieschieten

Van 30 september tot en met 2 oktober vinden 3 Europese kampioenschappen tegelijkertijd plaats; het EK voor Beloften mannen, Beloften vrouwen en Precisieschieten. De kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Torrelavega (Spanje) en worden dan ook georganiseerd door de Spaanse federatie in samenwerking met de CEP. Hoofd van de delegatie is Toon van Alebeek.

Beloften
Voor Nederland zullen uitkomen bij Beloften mannen: Charles Gelijn (PV Tilburg), Mario Blom (JBV De Walnoot), Elior van Klaveren (Amicale Boule d’Argent) en Milan Saunier (PU Kennemerland) onder leiding van Fred Lagerwaard als coach. Bij de vrouwen zullen deelnemen: Ellen Walrave (Petangeske), Elke van de Linden (Les Cailloux), Chantal Moors (PV ’t Lover) en Yannieke Baks (Jeu de Bommel) met Huub van den Broek als coach.

Resultaat: Mannen 12e plaats, vrouwen eindigen als 9e.

Precisieschieten
Voor het Europese kampioenschap precisieschieten zal Mario Blom het opnemen bij de mannen en Ellen Walrave bij de vrouwen.

Resultaat: Ellen walrave zilver! Mario Blom eindigt als 8e.

EK Veteranen

Vanaf 18 tot en met 20 oktober is het EK Veteranen in Monaco. Bert van Dijk (PU Badhoevedorp), Henry Calvetti (PU Kennemerland), Martin Bakker (Le Biberon) en Rajen Koebeer (PU Badhoevedorp) vertegenwoordigen Nederland op het EK. Het team staat onder leiding van Meep Poel.

Resultaat: Winnaar EK

EK Jeugd

28 oktober start het EK jeugd in Monaco. Het EK duurt tot en met 30 oktober. Roby van Rooijen is wederom geselecteerd. Samen met Niels Saurel (’t Zwijntje), Valentino Peeters (CdP Heerlen, winnaar NK Tripletten 19-06) en Wessel Geertse (Petangeske, winnaar NK Doubletten 22-05 en NK Tripletten 19-06) wordt Nederland vertegenwoordigd. Om alles in goede banen te leiden zijn Fred Lagerwaard en Toon van Alebeek aanwezig ter begeleiding.

Resultaat: Uitgeschakeld in kwartfinale Coupe des Nations

EK Tête-à-Tête

Het EK Tête-à-tête wordt van 4 – 6 november gespeeld in Halmstad, Zweden. Voor Nederland komen Kees Koogje (ABA) en Sandy Rikkers (Les Cailloux) uit.

Resultaat: Geen podiumplaatsen voor Nederland

WK Mannen

Het WK wordt gehouden in Madagaskar van 1 tot en met 4 december. Edward Vinke (Pétanque Union Kennemerland), Joey van Doorn (’t Dupke), Tom van der Voort (Petangeske) en Wietse van Keulen (Pétanque Union Kennemerland) zijn de Nederlandse afgevaardigden in Madagaskar. Madagaskar is de nieuwe wereldkampioen. Nederland is in de 8e finale uitgeschakeld door Congo met 13 – 5.

Resultaten:

Uitslag WK Tripletten

Uitslag WK Precisieschieten

Uitslag Coupe des Nations

EuroCup

PUK Haarlem heeft zich, na het winnen van de NPC vorig seizoen en de voorronden, gekwalificeerd voor de EuroCup finale. Het Europees Kampioenschap voor clubteams. Van 9 tot en met 11 december dit jaar vindt de finale van de EuroCup plaats in Borås, Zweden. Ook België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Monaco en Zwitserland hebben een plaats veroverd in de finale.

Resultaat: PUK Haarlem eindigt op een gedeelde 7e plaats. Belgie komt als grote winnaar uit de bus.