Update naar aanleiding van de persconferentie van 28 mei 2021

De NJBB heeft op vrijdag 28 mei kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij de persconferentie opende met “Er is vlak voor het weekend goed nieuws te melden. De volgende stap in het openingsplan wordt een paar dagen eerder gezet omdat het kabinet verwacht dat de dalende trend zich voortzet ”.

Het goede nieuws is dat er steeds meer versoepelingen worden aangekondigd. Vanaf zaterdag 5 juni geldt onderstaand:

  • Het is weer toegestaan om jeugdcompetities/wedstrijden t/m 17 jaar te organiseren
  • Sportkantines mogen open van 06:00 ’s ochtends tot 22:00 ’s avonds. Daarbij wordt de horeca voor sportverenigingen gelijk getrokken aan de regels die geldend zijn voor de algehele horeca. Er geldt een verbod op alcohol van 22:00 uur – 06:00 uur.
  • De maximale groepsgrootte gaat naar 50 personen per locatie. Dat geldt voor zowel binnen als buiten en ook voor personen boven de 18 jaar.
  • Groepslessen mogen weer en douches en toiletten mogen weer open.
  • De 1,5 meter is tijdens het sporten (o.a. teamsporten) niet meer verplicht. Bij sporten waarbij de 1,5 meter gehandhaafd kan worden, wordt geadviseerd de 1,5 meter nog zoveel mogelijk toe te passen.

Demissionair minister-president Mark Rutte gaf aan dat hiermee de harde lockdown achter ons ligt maar dat het wel van belang is om ons de komende weken nog aan de basisregels te houden. Hij benadrukte dat, net als nu het geval is, publiek niet is toegestaan.

De exacte uitwerking van de aangekondigde versoepelingen worden de komende week geverifieerd en uitgezocht hoe de versoepelingen precies geïnterpreteerd moeten worden. Volgende week verwachten wij hierover een update te geven. Hou de berichtgeving op de website www.njbb.nl en www.nlpetanque.nl goed in de gaten.

De volgende persconferentie staat gepland voor 30 juni. Dan worden mogelijk de versoepelingen aangekondigd die horen bij stap 4.