DISTRICT ZUIDOOST

Bronzen bondsspeld voor Amicale-lid

Districtscoördinator Guillaume Spiering spelt de bronzen bondsspeld op de revers van Mitch Schampers.

Aan Mitch Schampers van de vereniging Amicale in Cuijk is de bronzen bondsspeld toegekend. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging speldde districtscoördinator Guillaume Spiering de speld op de revers van de gelauwerde.

Mitch Schampers is al tien jaar lid van het verenigingsbestuur waarbij hij de portefeuille wedstrijdzaken beheert. Dat betekent dat hij alle toernooien, alle uitwisselingen en alle clubactiviteiten regelt. Daarnaast heeft hij ook bemoeienis met de schoonmaalcommissie, barcommissie, liefdadigheidscommissie en feestcommissie. Hij is tevens scheidsrechter en wedstrijdleider, ook voor andere verenigingen dan Amicale. Hij is captain van het team Amicale 1 in de Nationale Petanque Competitie. Tijdens Sinterklaas-tijd speelt Mitch Schampers voor Zwarte Piet en tijdens kersttijd treedt hij op als kerstman die bij alle leden een presentje brengt. Hij verricht ook allerlei hand- en spandiensten voor de voetbalverenging JVC Cuijk ՚31. Ook bij die vereniging is hij scheidsrechter. Met zijn 28 jaar is Mitch Schampers de jongste NJBB՚er aan wie een bronzen bondsspeld is toegekend.

 

 

Brons voor JBC ’t Dupke op de Eurocup in Saint-Yrieix

De vereniging ՚t Dupke te Michielsgestel is bij de strijd om de EuroCup 2022 op de derde plaats geëindigd. ՚t Dupke mocht Nederland bij dit evenement vertegenwoordigen omdat de vereniging in het seizoen 2021-2022 kampioen werd in de Topdivisie van de Nationale Petanque Competitie. De strijd om de EuroCup had plaats in Saint-Yrieux sur Charente in Frankrijk. De spelers van ՚t Dupke die Nederland vertegenwoordigden waren: Mathilda Böstrom, Lindsey de Bruijn, Jeroen Bleijen, Laurent Bonafe, Joey van Doorn, Ali Doualeh, Frank Geleen en Wietse van Keulen met coach Jan Paashuis.

՚t Dupke werd ingedeeld in een poule met de clubteam-kampioenen van Italië, Oekraïne en Slowakije. Na verlies tegen Italië won Nederland van Oekraïne en werd Slowakije in de barrage verslagen. In de achtste finale werd buurland Duitsland verslagen en in de kwartfinale won Nederland van Kroatië. In de halve finale was Monaco net iets te sterk en daarmee behaalde Nederland samen met Zwitserland een bronzen medaille. Frankrijk veroverde het goud en Monaco het zilver.

De spelers en coach van de vereniging ՚t Dupke in de speelhal in het Franse Saint-Yrieux sur Charente.

Contact districtsteam Zuidoost

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-zuidoost@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam Zuidoost via zuidoost@njbb.nl