Winnaars NK Veteranen

Winnaars NK Veteranen (foto: Huub van den Broek)

 

Op 13 en 14 augustus is er bij ‘L’Ammerzo’ in Ammerzoden onder tropische omstandigheden gestreden om het Nationaal Kampioenschap Veteranen. Drieëndertig equipes hebben op zaterdag vijf kwalificatiewedstrijden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De beste zestien equipes in de eindrangschikking plaatsten zich voor de finaledag.

Op zondag startte de knock-outfase met de 1/8 finales. In de eerste halve finale wonnen Ferdinand Wiese, Moustafa Maazouz en Junior de Jong met 13-10 van Simon op den Kelder, Johan Mol en Joop Pols. In de andere halve finale versloeg de equipe Ad Wagenaars, Ali Doualeh en Son Cao hun tegenstanders Ron van der Velden, Hans-Willem van Gellekom en Leen Hoogerdijk met 13-4.

In de finale namen Ad Wagenaars, Ali Doualeh en Son Cao een ruime voorsprong, maar zagen deze volledig verdampen toen het 9-9 werd. Uiteindelijk bleken zij toch over de langste adem te beschikken en mogen zij zich na een 13-9 overwinning de winnaars noemen van het Nederlands Kampioenschap Veteranen 2022. Tevens mogen zij in september 2023 Nederland vertegenwoordigen tijdens het EK Veteranen in Albertville, Frankrijk.

Felicitaties aan alle winnaars en dank aan gastvereniging L’Ammerzo voor de organisatie!

Het eerstvolgende kampioenschap is het NK Preciseschieten. Dat vindt plaats op 17 december bij PVN in Nieuwegein.

Het eerstvolgende kwalificatietoernooi voor de Masters betreft de Martini Masters bij Près le But in Groningen op zaterdag 20 augustus.