Winnaars NK Mix

In het weekend van 25 en 26 juni 2022 is er bij Petanque Club ‘De Gooiers’ gestreden om het Nederlands kampioenschap Mix doubletten.

Op zaterdag startten 65 equipes met de voorrondes volgens het Zwitsers spelsysteem. In verband met een calamiteit werd de vijfde en tevens laatste voorronde niet (volledig) gespeeld. Na overleg werd besloten dat de 32 beste equipes zich plaatsten voor de knock-outfase op zondag.
Middels de ranking na de voorrondes werd de indeling gemaakt voor de 1/16 finales, waarbij nummer 1 speelde tegen nummer 32, etc.
Anette Boluijt en Kees Koogje plaatsen zich uiteindelijk voor de eindstrijd door in de halve finale Josefien Koogje en Joey van Doorn met 13-10 te verslaan. In de finale kwamen zij uit tegen Linda Schuurbiers en Tom van der Voort die in hun halve finale Ellen Walrave en Marwin van Diermen eveneens met 13-10 hadden verslagen.
De finale leek snel beslist te worden, maar na een 11-0 achterstand wisten Linda en Tom terug te komen tot 11-8. Daarna maakten Anette en Kees de laatste punten en mochten zij zich Nederlands Kampioen Mix doubletten 2022 noemen.

Nederlands kampioenen NK Mix – Anette Boluijt en Kees Koogje (foto: Jac Verheul)

Felicitaties aan alle winnaars en dank aan gastvereniging ‘De Gooiers’ en alle vrijwilligers voor de organisatie!

Het erepodium (foto: Jac Verheul)

De eerstvolgende kampioenschappen zijn het NK Beloften en het NK Veteranen. Deze vinden plaats op 13 en 14 augustus bij Jeu de Boulesclub L’Ammerzo in Ammerzoden.

Het eerstvolgende kwalificatietoernooi voor de Masters is het Zomertoernooi bij Petanque Vereniging Nieuwegein op zaterdag 2 juli.

Uitslagen
1/16 finales
1/8 finales
1/4 finales
1/2 finales + finale