Op 21 maart 2017 kreeg het bondsbestuur een mail van de FIPJP dat bij de teams die deelnemen aan de WK alleen spelers mogen deelnemen die het paspoort hebben van het land dat hen uitzendt.
Dit besluit zou als consequentie hebben dat Noel Kempeneers niet mocht deelnemen namens Nederland.
Vanwege het late tijdstip waarop dit besluit bij het bondsbestuur bekend werd, is heftig geprotesteerd bij de FIPJP. Uiteindelijk heeft het bondsbestuur het bericht ontvangen dat Nederland en nog enkele andere landen dispensatie krijgen voor de WK in Gent.
Kortom, Noel mag meespelen voor Nederland.

Het bondsbestuur heeft ook trachten te achterhalen of dit besluit geldt voor andere wereldkampioenschappen, zoals het WK tripletten voor heren in 2018. Tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen.
Als dit besluit eveneens geldt voor het WK heren tripletten dan kan dat consequenties hebben voor de winnaar van de Masters. Aangezien het finaleweekend van de Masters pas in november wordt gespeeld, zal het bondsbestuur in de tussentijd trachten achterhalen welke regels gaan gelden voor de komende WK’s. Als die regels afwijken van de bestaande regels, zal het bondsbestuur uiterlijk in oktober 2017 een besluit nemen.