Districtskampioenschap Tête-à-Tête

DK tat 2020

29 maart  bij MIDI Delft

In 2019 is gestart met een pilot voor het Nationaal Kampioenschap (NK) Tête-à-Tête met districtskampioenschappen (DK) Tête-à-Tête als voorronden. Hiervoor is gekozen omdat een groot deel van de leden heeft aangegeven de voorkeur te geven aan voorronden op districtsniveau en NK’s die gespeeld worden op één dag.
Deze pilot was erg succesvol, daarom is er voor gekozen om deze opzet voort te zetten. Naar aanleiding van de evaluatie van de pilot zijn echter een aantal zaken aangepast. Dit heeft geleid tot enkele wijzigingen in het reglement dat van toepassing is op het NK en DK Tête-à-Tête. Belangrijkste aandachtspunten zijn:

Het DK voor mannen en vrouwen, het NK ook voor jeugd
Het DK Tête-à-Tête wordt georganiseerd in de categorieën mannen en vrouwen. Gezien het kleine aantal deelnemers in de categorie jeugd, is er voor deze leden vanaf 2020 geen DK. Het NK Tête-à-Tête wordt wel georganiseerd voor mannen, vrouwen én jeugd. Voor het NK voor de jeugd zijn er open inschrijvingen.
Bij zowel de mannen als de vrouwen kwalificeren zich op basis van de eindstand van het DK minimaal 2 en maximaal 8 equipes zich voor het NK. De verdeling van het aantal te plaatsen equipes per district is in de bijlage toegevoegd.
Het NK tête-à-tête voor mannen en vrouwen staat open voor 32 equipes. Het NK voor de jeugd staat open voor een onbeperkt aantal equipes.

Deelname aan één DK
Een speler mag deelnemen aan één DK, namelijk het DK dat wordt georganiseerd in het district waar de vereniging van het primaire lidmaatschap is gevestigd.

DK gaat door bij twee of meer inschrijvingen
Als er voor een DK in één van de categorieën (mannen en vrouwen) op de sluitingsdatum minder dan twee inschrijvingen zijn, wordt dit betreffende DK in die categorie niet gespeeld. Dit betekent dat als er twee of meer inschrijvingen zijn, het DK wel zal worden georganiseerd. De winnaar van dit DK mag zich een jaar lang ‘districtskampioen tête-à-tête (mannen of vrouwen)’ noemen.

Zwitsers gevolgd door halve finales en finale
Bij zowel het DK als het NK wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem, gevolgd door halve finales en een finale.
Tijdens een DK spelen de verliezende equipes van de halve finale een partij om de 3e en 4e plaats. Deze partij wordt gespeeld om een completere ranglijst te krijgen.

Geen wildcards
Er zullen geen wildcards meer worden toegekend. Wildcards zijn niet meer noodzakelijk omdat een DK door zal gaan als er twee of meer inschrijvingen zijn. Daarnaast zal de equipe die zich als enige voor het DK in een bepaald district inschrijft, zich kwalificeren voor het NK.

Procedure als er in een district minder deelnemers zijn dan beschikbare plekken voor het NK
Per DK kan een maximaal aantal equipes zich kwalificeren voor het NK. Als in een bepaald district zich minder dan het vastgestelde maximum aantal equipes kwalificeert voor het NK, vult de Commissie Wedstrijdsport Nationaal (CWN), het aantal equipes aan het NK aan met maximaal 6 per district. De volgorde waarin deze aanvulling plaatsvindt, wordt gebaseerd op het aantal primaire lidmaatschappen per district.

Inschrijfkosten voor DK en NK
Het DK en het NK zijn twee afzonderlijke kampioenschappen. Bij beide kampioenschappen wordt gespeeld volgens het Zwitsers wedstrijdsysteem waardoor spelers verzekerd zijn van meerdere partijen. Voor zowel het DK als het NK wordt een apart bedrag aan inschrijfgeld berekend. Voor het NK betreft dit in 2020 €12,50 per equipe. Voor het DK betreft dit €10,- per equipe.

Hierboven staan enkele relevante wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De overige van toepassing zijnde regels, zijn uiteraard te vinden in het reglement.

Bekijk het overzicht van het aantal plaatsen voor het NK Tête-à-Tête per district >

Inschrijfformulier DK tete a tete District west

 

Tot nader order is tête-à-tête uitgesteld in verband met  Coronavirus. 

            Aanmeldingen Districtskampioenschap tête-à-tête district west  
  Nr M/V Naam Vereniging Datum aanmelding  
  1 M Pierre Schefferlie Les Boulistes 12-2-2020  
  2 M Jobbi Schefferlie Les Boulistes 12-2-2020  
  3 M Jason Velthuis Folâtre 25-2-2020  
  4 M Wim de Vries JBC Nieuwerkerk 1-3-2020  
  5 M Dick Timmermans JBC Nieuwerkerk 1-3-2020  
  6 M Raymond Melgert JBC Maasstad 2-3-2020  
  7 M Yvo Jansen Sporting Badhoevedorp 2-3-2020  
  8 M JP Brands Sporting Badhoevedorp 2-3-2020  
  9 M Ton Roos Sporting Badhoevedorp 2-3-2020  
  10 M Chris van de Ven Sporting Badhoevedorp 2-3-2020  
  11 M Herman de Roo JBC Vlaardingen 4-3-2020  
  12 M Fred Stenekes JBV Bulderbaan 10-3-2020  
  13 M Tim van Drunen Littel Amicale Boule dArgent 13-3-2020  
  14 M Kevin Hoogerheide Amicale Boule dArgent 13-3-2020  
  15 M Dennis Bakker Amicale Boule dArgent 13-3-2020  
  16 V Dorine Martron JBV Bulderbaan 19-2-2020  
  17 V Janneke Gravesteijn Folâtre 25-2-2020  
  18 V Marieke de Graaf L’ Esprit 7-2-2020  
  19          
NJBB district West

Contact districtsteam West

Voor vragen of informatie over competities en kampioenschappen, neem contact op met de coördinator wedstrijdzaken: wedstrijd-west@njbb.nl

Voor overige zaken, neem contact op met districtsteam West via west@njbb.nl

DK Tat Historie

DK Tat 2019