Vrouwen eindigen bij laatste 8 tijdens WK Tripletten in Cambodja

Jeu de Boules WK Tripletten Cambodja Nederland, Holland, The Netherlands

Sandy Rikkers, Katy Kamps-Bosch, Ria Bronsema en Jenny den Baas hebben Nederland van 17 tot 24 november in Phnom Penh, Cambodja, vertegenwoordigd op het WK Tripletten voor vrouwen. Dat deden zij met een plek bij de beste 8 van de wereld als eindresultaat. In de kwartfinale was Frankrijk te sterk. Thailand werd uiteindelijk wereldkampioen door in de finale Laos te verslaan.

Het toernooi begon voor Nederland met een valse start tegen Israël (4-8), maar die verliespartij werd tegen Mongolië rechtgezet (9-5). Daarna werd er wederom verloren, van Finland (13-7), waardoor de tweede dag bijzonder spannend was voor de Nederlandse equipe.

Het bleek minder spannend dan gedacht, want door winst op Hongarije (13-1), Australië (13-6) en Maleisië stond Nederland in de 1/8ste finale. Daarin was Israël wederom de tegenstander. Waar er eerst nog werd verloren, werd het nu 13-10 voor de Nederlandse dames.

Frankrijk
In de kwartfinale was het enige ander overgebleven Europese land, Frankrijk, de tegenstander. Zij waren met 13-3 te sterk voor de Nederlandse afvaardiging, waardoor het WK eindigde bij een plek bij de laatste 8 van de wereld.