Deel voorselectie EK 2022 speelt voorbereidingstoernooi in Denemarken

Vier spelers en twee begeleiders van de voorselectie voor het EK petanque van juli 2022, reizen komend weekend af naar Denemarken voor het SPORT LIVE Master-toernooi. Dat toernooi wordt georganiseerd door de Deense Petanquefederatie en dient als opmaat voor het WK dat later dit jaar plaatsvindt. 

De spelers uit de voorselectie die namens Nederland deelnemen zijn: Kees Koogje, Tim van Drunen Littel, Selena van der Hoef en Josefien Koogje. De begeleidingsstaf bestaat uit: Marc Helffer (teambegeleider) en Kees Kroon (coach).

Teambegeleider Marc Helffer: “Het toernooi is voor ons een onderdeel van het selectietraject waarin we uiteindelijk tot de definitieve selectie van 2 dames en 2 heren komen voor de EK in Den-Bosch.”

“Doel van dit toernooi is om de spelers en speelsters van de selectie ervaring te laten opdoen in het spelen van internationale toernooien met publiek en televisie tegen Europese topspelers. Dat gebeurt in dezelfde wedstrijdvormen (tête-a-tête, (mix doublette en heren/dames doublette) zoals er gespeeld zal worden op het EK en WK. Wij willen zien hoe de speelsters/spelers in deze omstandigheden presteren en waar verbeterpunten te halen zijn.”

Er is een livestream van het toernooi, op de Facebookpagina van de Deense federatie wordt er zo veel mogelijk uitgezonden. Klik HIER om naar de betreffende Facebookpagina te gaan