Voorlopige indeling NPC seizoen 2020/2021 bekend


De NPC-commissie heeft de afgelopen periode veel werk verricht om de voorlopige indeling van het NPC seizoen 2020-2021 op vrijdag 18 juni te kunnen publiceren. Het was vreemd om de afgelopen periode bezig te zijn met de poule-indelingen en bijbehorende speelschema’s, gezien de bijzondere tijd waarin we leven. Gelukkig is de verwachting dat vanaf 1 juli verdere versoepelingen volgen (afhankelijk van de persconferentie van 24 juni) met betrekking tot de sportkantines en binnen accommodaties.

Het bondsbureau trekt gezamenlijk op met de andere sportbonden en het NOC*NSF om te kijken naar de mogelijkheden om vanaf 1 september weer op de normale manier competitiewedstrijden te spelen. Er wordt door de sport collectief gewerkt aan een strategisch opstartplan om vanaf 1 september weer zo normaal mogelijk te kunnen sporten. Het is op dit moment nog onduidelijk welke kant het opgaat. Het is goed mogelijk dat ook bij de start van het nieuwe NPC seizoen rekening moet worden gehouden met de 1,5 meter afstand. Dit zorgt voor uitdagingen met betrekking tot de bezetting/beschikbaarheid van de accommodaties van de verenigingen. Om die reden is er alvast gebrainstormd over eventuele oplossingen.

Onderstaand zijn enkele scenario’s opgesomd die een oplossing kunnen bieden voor de uitdagingen van de verenigingen. Op dit moment betreft het nog ideeën en staat nog niets vast.

De komende periode worden deze scenario’s getoetst bij een aantal verenigingen. Zodra er verdere duidelijkheid is over het nieuwe seizoen dan wordt het op de website geplaatst en worden de NPC-contactpersonen van de verenigingen op de hoogte gebracht.

De ideeën zijn als volgt:

  • Werken met variabele aanvangstijden zodat meer wedstrijden op één speeldag kunnen worden gespeeld;
  • Toevoegen van extra speelzaterdagen naast de huidige 14 richtspeeldagen;
  • Werken met een tijdslimiet per partij om meer wedstrijden per dag te kunnen spelen en eenvoudiger in te plannen;
  • Werken met minder partijen per wedstrijd om meer wedstrijden op één dag te kunnen spelen;
  • Werken met een tijdsblok waarin de wedstrijden moeten worden gespeeld (bijvoorbeeld binnen twee weken) en verenigingen onderling de data en tijd afstemmen;
  • Toevoegen van de zondagen in het weekend van de richtspeeldagen als wedstrijddag.

Op deze pagina zijn een drietal documenten te vinden met betrekking tot de voorlopige indeling voor het nieuwe seizoen. Per vereniging is te zien in welke poules de teams van de vereniging zijn ingedeeld. Daarnaast zijn de poule-indelingen met de bijbehorende speelschema’s te bekijken/downloaden als PDF bestand en als Excelbestand. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de voorlopige indeling. De NPC contactpersonen zijn geïnformeerd over de verdere procedure. Voor meer informatie over de procedure voor het NPC-seizoen 2020/2021 raden we je aan op DEZE pagina te kijken. We hopen op weer een mooi, sportief en gezond nieuw NPC seizoen.