Veteranen plaatsen zich voor hoofdtoernooi EK in Bulgarije

  • 17 september 2019


Op het EK Veteranen in Albena, Bulgarije hebben Henry Calvetti (PUK), Bert van Dijk (Les Bohemiens de Petanque), Rajen Koebeer (Les Bohemiens de Petanque) en Junior de Jong (PUK) zich namens Nederland geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Door te winnen van Hongarije (13-2), Wales (13-3) en Noorwegen (13-0) eindigde Nederland negende in de kwalificatie. Verliespartijen waren er wel. Tegen Zweden (9-8) en Spanje (13-6).

In het hoofdtoernooi moeten landen zich via het Franse poulesysteem plaatsen voor de laatste 16. In 4 poules van 4 worden wedstrijden afgewerkt. Nederland moet eerste of tweede worden in de poule om door te dringen tot de kwartfinale. Nederland kwam terecht in de poule met Frankrijk, Wales en Engeland.

1 reactie aan "Veteranen plaatsen zich voor hoofdtoernooi EK in Bulgarije"

  • comment-avatar
    Redactie Midden
    17 september 2019 (11:20)

    De indeling in de (Franse) poules is niet gedaan door middel van loting, maar door plaatsing! Voor de poule met Nederland betekende dit de nummers 1, 16, 8 en 9 van het klassement na 5 ronden Zwitsers bij elkaar. Op vergelijkbare wijze zijn ook de andere poules samengesteld. Dus poule A2 met de nummers 2, 15, 7 en 10. Enzovoort.