Verslag deelname Team Nederland aan PPF Tour in Sète

Donderdag 2 maart vertrokken Joey van Doorn, Essa Agzoul en Ali Doualeh naar Sète (Zuid-Frankrijk) om deel te nemen aan de eerste PPF Tour (Passion Petanque Francaise) van 2023. Deelname aan dit toernooi is onderdeel van het voorbereidingstraject voor het EK Mannen Tripletten dat dit jaar plaatsvindt van 21-24 september in Albertville, Frankrijk. Aangezien Joey, Essa en Ali in 2022 de NJBB Masters hebben gewonnen, worden zij uitgezonden naar bovenstaand EK.

Vrijdag 3 maart

Na het verkennen van de speellocatie stond er een trainingsochtend gepland. Naast individuele voorbereidingen werden er wedstrijden gespeeld tegen andere Nederlandse spelers die ook aanwezig waren om vanuit eigen gelegenheid deel te nemen aan het toernooi. Vervolgens werden Joey, Essa en Ali om 15:00 uur verwacht voor een invitatietoernooi met alle uitgenodigde teams. Op het Carre d’Honneur werd een mêlee toernooi georganiseerd met alle uitgenodigde spelers. Vervolgens vond er in de avond een speciale bijeenkomst plaats met een opening van het toernooi én werden de winnaars van het invitatietoernooi in het zonnetje gezet. Een knappe prestatie van Essa Agzoul, want hij was één van de drie winnaars van het invitatietoernooi.

Essa Agzoul winnaar Invitatietoernooi.

 

Zaterdag 4 maart

De dag begon vroeg met om 07:00 uur een ontbijt in het hotel. Om 09:30 uur begonnen de eerste wedstrijden, gespeeld in het systeem van Franse poules. Team Nederland versloeg direct twee regionale teams uit Frankrijk en plaatste zich al snel voor het hoofdtoernooi. Na de cadrage nam het Nederlandse team het op tegen een sterk team uit Cap d’Agde, een plaats in Zuid-Frankrijk. De wedstrijd duurde ruim 1,5 uur met uiteindelijke winst voor Nederland. Hiermee plaatste Nederland zich voor de 32e finale.

Om 20:00 uur begon de 32e finale op het Carré d’Honneur. Nederland nam het op tegen een regionaal team uit Frankrijk. Hoewel Nederland zich duidelijk als sterke tegenstander heeft laten zien op het Carré d’Honneur met ruim 800 toeschouwers, was het Franse team deze wedstrijd te sterk. Hiermee heeft Nederland een plek bij de laatste 64 behaald.

Zondag 5 maart

Hoewel Nederland niet meer hoefde te spelen, hebben de Nederlandse spelers de wedstrijden van 1/8e finale tot de gehele finales kunnen bekijken. In totaal namen er 512 tripletten deel in de categorie mannen. Ook vond er een apart toernooi voor categorie vrouwen en jeugd plaats.

Ben je benieuwd naar meer foto’s en video’s? Bekijk dan de Facebookpagina van NLpetanque.