Afgelopen weekend (21 en 22 april) is het NK Tête-à-tête gespeeld bij De Bouledozers in Zwaag. 

De podiumplaatsen van het NK zijn dit jaar totaal anders ingevuld dan voorgaande jaren.

Kampioenen NK Tête-à-tête mannen

Het NK Tête-à-tête podium van de mannen:
Didier Fifi – ’t Lover (goud), Brian Schampers – ’t Lover (zilver) en Peter Bonarius – De Gooiers en Jobbi Schefferlie – Les Boulistes (brons).

Didier Fifi wist met 1 puntje verschil op Peter Bonarius de finale te halen en versloeg daar Brian Schampers met een toch duidelijke zege van 13 – 8. Jobbi Schefferlie doet dit jaar voor het eerst bij de mannen mee. Eerder won hij al goud (2016) en zilver (2017) bij de jeugd tijdens het NK Tête-à-tête.

De kampioen van voorgaande jaren (Kees Koogje – ABA) werd al in de achtste finale uitgeschakeld door Tim van Drunen-Littel (PUK).

Kampioenen NK Tête-à-tête vrouwen

Het NK Tête-à-tête podium van de vrouwen:
Lieke van de Voort – Petangeske (goud), Josefien Koogje – ABA (zilver) en Roby van Rooijen – PUK en Chantal Moors – ’t Lover (brons).

Bij de dames was het een spannende finale. Lieke van der Voort wist met 1 punt verschil de gouden plak te veroveren op Josefien Koogje.

“Het is me eindelijk gelukt deze titel binnen te halen. Het is mijn eerste NK Tête-à-tête titel. Ik heb er heel hard voor moeten knokken. Het was een spannende en zenuwslopende dag waarop er goed gespeeld is door iedereen. Chapeau!”
– Aldus Lieke.

Roby van Rooijen doet dit jaar voor het eerst mee bij de vrouwen. Vorig jaar mocht zij nog de bronzen medaille ontvangen bij de jeugd.

Ook bij de vrouwen wist de kampioen van voorgaande jaren (Sandy Rikkers – De Goede Worp) geen podiumplaats te bemachtigen.

Kampioenen NK Tête-à-tête jeugd

Het NK Tête-à-tête podium van de jeugd:
Koen Wentink – L’Esprit (goud), Rens de Roos – Blêde Boulers (zilver) en Michelle de Blij – L’Ammerzo en Martijn Moors – ’t Lover (brons).

Ook bij de jeugd een compleet fris podium.

Gefeliciteerd aan een ieder en hopelijk tot zaterdag 12 mei bij SPNN in Nieuwegein voor het NK Doubletten!