Europees Kampioenschap tripletten vrouwen
8 – 11 september 2016, Bratislava, Slowakije.

Het EK ging op donderdag van start met het precisieschieten. Josefien Koogje vertegenwoordigde Nederland en zette in de voorronde een puik resultaat neer door als eerste te eindigen met 37 punten. Het vervolg voor haar was de kwartfinale op zaterdag. Het spelen in de kwartfinale is anders dan in de voorronde, omdat men tegen een tegenstander speelt. Josefien moest tegen Sarah Huntley (Eng) maar kon niet de juiste richting en lengte vinden. Het precisieschieten werd gewonnen door de Spaanse Yolanda Matarranz, die in de finale Jessica Johansson uit Zweden versloeg.

De voorronden voor het EK, vijf partijen Zwitsers, waren geen succes voor onze vrouwen. Vooral de beslissende partij tegen Noorwegen leidde tot een teleurstelling. Bij een voorsprong liet het team de weg naar het but volledig open en Noorwegen pakte de overwinning en een plaats bij de laatste zestien. Voor Nederland bleef de Coupe des Nations over en daar gingen ze vol overgave voor. Alleen werd in de Franse poulefase van Israël verloren, maar de barrage tegen Finland werd winnend afgesloten.  Een plaats in de kwartfinale werd veilig gesteld.

In het eindtoernooi werden achtereenvolgens Rusland en Schotland uitgeschakeld en kregen we de kans op een revanche in de finale tegen Israël. Het werd een spannende strijd, maar met een 13-12 overwinning ging de Coupe des Nations naar Nederland. Het toernooi eindigde dus toch in euforie.

De Europese titel ging naar Frankrijk dat Spanje versloeg in de finale.
Het was een mooi toernooi, waarin Roby van Rooijen debuteerde en haar eerste volle winstpartij in een EK scoorde.