Update naar aanleiding van de persconferentie van 14 december 2021

De NJBB heeft op dinsdag 14 december kennisgenomen van de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte waarin hij aangeeft dat de belangrijkste boodschap is om het huidige maatregelenpakket te verlengen t/m vrijdag 14 januari.

De onderstaande maatregelen blijven van kracht tot en met 14 januari 2022:

  • van 17.00 uur tot 05.00 uur is bijna alles gesloten, behalve supermarkten (die moeten 20.00 uur dicht)
  • Onder de avondlockdown vallen dus niet-essentiële winkels, restaurants, cafés, bioscopen, theaters, maar ook casino’s, kappers, pretparken, sportclubs en musea
  • In binnengelegenheden moet anderhalve meter afstand gehouden worden, ook al geldt er een coronapasplicht
  • Thuiswerkadvies: Blijf thuis
  • Thuis zijn vier gasten, vanaf 13 jaar, per dag welkom. Doe allemaal een zelftest
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties en bioscopen. Hier gelden ook verplichte zitplaatsen en 1,5 meter afstand.

Klik hier voor alle informatie over de persconferentie van vanavond. 

De eerstvolgende reguliere speelronde in de NPC staat gepland op 8 januari 2022. Op dit moment gaat deze speelronde door. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de Omikronvariant aanleiding geeft om de huidige maatregelen opnieuw te beoordelen. Zodra dit gebeurt, wordt ook bekeken wat voor invloed dit heeft op vervolg van de NPC. Mocht het nodig zijn, lees je daarover op deze website een update.