bij Petangeske in Bergen op Zoom.

De mannen speelden het NK op zaterdag en op zondag, de vrouwen en jeugd speelden het volledige NK op de zondag.

Uitslagen

Mannen

In de halve finale speelden Ali Doualeh en Joey van Doorn van het ’t Dupke tegen Marcel van Nieuwenhuizen en Kees Koogje van ABA. Ali Doualeh en Joey van Doorn wonnen deze halve finale met 13-10 in een zinderende partij van 2,5 uur. Dit was een wedstrijd op een zeer hoog niveau.

In de andere halve finale speelden Marco van Zijderveld en Moussa Agzoul van ABA tegen Milan Heiligers van Tilburg en Dennis Mul van ’t Dupke. Marco van Zijderveld en Moussa Agzoul wonnen deze halve finale met 13-5 en gingen dus door naar de finale.

In de finale wonnen Ali Doualeh en Joey van Doorn met 13-6 van Marco van Zijderveld en Moussa Agzoul. Ook deze wedstrijd heeft twee uur geduurd en werd rond 21:00 uur afgesloten.

NK Doubletten petanque mannen

• 1. Joey van Doorn en Ali Doualeh (’t Dupke)
  • 2. Marco van Zijderveld en Moussa Agzoul (ABA)
  • 3. Marcel van Nieuwenhuizen en Kees Koogje (ABA)
  • 3. Milan Heiligers en Dennis Mul (PV Tilburg, ’t Dupke)

Vrouwen

Na vier ronden staan Sandy Rikkers en Katy Kamps van Les Cailloux op de eerste plaats. Zij spelen in de halve finale tegen Maaike Hooijmaijers en Noelle Viguurs van ’t Dupke. Sandy Rikkers en Katy Kamps winnen deze halve finale met 13-11.

Anette  van Velzen en Diana Logtenberg van ’t Zwijntje spelen in de andere halve finale tegen Josefien Koogje van ABA en Selena van der Hoef van ’t Lover. Anette van Velzen en Diana Logtenberg winnen deze halve finale met 13-5.

In de finale staan Anette van Velzen en Diana Logtenberg met 10-4 voor maar in twee speelronden werd het 10-9 en daarna 10-12 en 10-13 voor Sandy Rikkers en Katy Kamps die daarmee Nederlands kampioen doubletten 2019 zijn.

NK Doubletten petanque vrouwen

• 1. Sandy Rikkers, Katy Kamps (Les Cailloux)
  • 2. Anette van Velzen, Diana Logtenberg (’t Zwijntje)
  • 3. Josefien Koogje, Selena van der Hoef (ABA, ’t Lover)
  • 3. Maaike Hooijmaijers, Noelle Viguurs (’t Dupke)

Pupillen

Tygo Schimmel en Sietse Stok van PV Gouda zijn Nederlands kampioen doubletten bij de pupillen na twee gewonnen wedstrijden in een ‘best of three’ van Marit Kok van L’Esprit en Scott van Ham van Folâtre.

NK Doubletten petanque Pupillen

• 1. Tygo Schimmel, Sietse Stok (PV Gouda)

Aspiranten

Kasper Stok van Gouda en Quinten Luisman van ABA wonnen de eerste wedstrijd van Lars de Roos van Lemsterland en Kim van Gellekom van Folâtre, maar in de tweede wedstrijd werd er verloren zodat een derde ronde noodzakelijk was. In die derde ronde wonnen Kasper Stok en Quinten Luisman en werden daarmee Nederlands kampioen.

NK Doubletten petanque Aspiranten

• 1. Kasper Stok van Gouda, Quinten Luisman van (ABA)

Junioren

Bij de junioren deden vijf equipes mee die een halve competitie hebben gespeeld. Na vier ronden waren er vier equipes met twee gewonnen wedstrijden. Het onderling resultaat en onderling saldo gaat dan uitmaken op welke plaats je eindigt.
Luca Kok en Koen Wentink van L’Esprit werden met drie gewonnen partijen eerste op onderling resultaat.
Dylan Velthuis van Folâtre en Rens de Roos van De Blêde Boulers wonnen ook drie partijen werden tweede op onderling resultaat. Max Hokken van L’Esprit en Jeseja Letlora van JB Almere werden op onderling resultaat derde met twee gewonnen partijen.

• 1. Luca Kok en Koen Wentink (L’Esprit)
  • 2. Dylan Velthuis en Rens de Roos (Folâtre, Blêde Boulers)