Terugblik op de tweede dag van het CEP EK Petanque 2022

Dag 2 van het CEP EK Petanque 2022 in ’s-Hertogenbosch zit erop. Gisteren werden kwalificatieronde 2 en 3 gespeeld. Nederland doet op alle onderdelen nog mee om een plaats bij de laatste 16.

Voor de mannen singles stond Kees Koogje weer op de baan. Hij begon de speeldag met een 13-0 winst op Letland. Kees was na deze wedstrijd dus nog ongeslagen. Hier is helaas door Frankrijk verandering in gebracht. Van Frankrijk is, na een spannende wedstrijd, met 13-9 verloren. Na drie kwalificatierondes staat Kees op plaats 9 en heeft dus nog alle zicht om de laatste 16 te halen.

Voor de dames singles stond Josefien Koogje uiteraard weer op de baan. Zij speelde de eerste wedstrijd van de dag tegen de Tsjechische Sylva Mrazkova. Zij bezet na drie rondes de derde plaats. Josefien verloor, na een goede strijd, deze wedstrijd met 10-12. De derde wedstrijd werd gespeeld tegen Lelde Sture uit Letland. Deze wedstrijd ging ook verloren met 10-5. Dit betekent dat Josefien één van haar drie wedstrijden gewonnen heeft en daarmee bezet zij op dit moment de 16e plaats.

De mannen doublette hebben gisteren ook hun 2e en 3e kwalificatieronde gespeeld. De mannen hebben het verlies van woensdag weggespoeld met een mooie overwinning. De wedstrijd werd gespeeld tegen de mannen van Letland. Deze wedstrijd werd relatief makkelijk met 13-0 gewonnen. De tweede wedstrijd van de dag speelden Joey en Kees tegen Litouwen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. De eindstand was uiteindelijk 13-5. Na drie wedstrijden bezet Nederland de 15e plaats.

De vrouwen doublette zijn de tweede speeldag begonnen met een verlies partij tegen Zwitserland. De wedstrijd werd met 13-5 verloren maar daar moeten bij gezegd worden dat de Zwitsers na de derde speelronde de 4e plaats bezetten. De tweede wedstrijd van de dag werd met 11-10 gewonnen dankzij fantastisch samenspel van Anette en Josefien. Josefien gooide uiteindelijk de winnende boule op het moment dat het moest. Door deze overwinning staan de vrouwen na drie wedstrijden op een 11e plaats. Een goede uitgangspositie om de laatste 16 te halen.

Anette en Joey hadden het goede spel uit hun eerste wedstrijd doorgetrokken naar de tweede kwalificatieronde. In deze ronde was Monaco de tegenstander. Door het goede spel werd deze wedstrijd met 11-10 gewonnen. Helaas bleek in de derde kwalificatieronde Frankrijk een boule te groot. Want deze wedstrijd werd met 12-3 verloren. Helemaal geen schande want Frankrijk staat na drie wedstrijden op de 1e plaats. Nederland bezet in deze ranking op dit moment de 5e plaats. Met een goede derde speeldag lijkt kwalificatie voor de laatste 16 dus bijna niet meer mis te kunnen gaan.

Vandaag staan de laatste twee kwalificatierondes op het programma. In de ochtend tot 13:30 uur ronde 4 en vanaf 15:00 uur tot 19:30 uur ronde 5. Kom naar de Parade om het Nederlandse team op weg te helpen naar de laatste 16! Houd verder de social media accounts in de gaten voor de laatste updates.