Terugblik op de eerste dag van het CEP EK Petanque 2022

Wat een fantastische eerste volledige dag was dit! De eerste dag van het CEP EK Petanque 2022 zit erop. De dag begon om 12.15 met de loting voor de kwalificatiewedstrijden van ronde 1.

Vervolgens was het tijd voor de vlaggenparade. De equipes liepen vanaf het Stadhuis naar de Parade. De Nederlandse equipe liep hierbij als laatste en mocht dus ook als laatste opkomen om zich voor te stellen aan het publiek. De tribunes zaten zo goed als vol bij het voorstellen en iedereen ging los toen de Nederlandse equipe opkwam.

 

 

 

 

 

Om 13.45 was het tijd voor de officiële opening van het toernooi. Tijdens de opening waren er toespraken van onder andere Jack Mikkers (burgermeester ‘s-Hertogenbosch), Mike Pegg (CEP),Anneke van Zanen (NOC*NSF) en uiteraard onze eigen voorzitter Lieke Vogels. Ook waren er verschillende acts zoals een jongleur en dansclub Flik Flak uit ’s-Hertogenbosch.

 

 

 

En vervolgens was het moment waar al een jaar naar uit is gekeken; de eerste wedstrijd van het Nederlandse team op het CEP EK Petanque 2022. Op Le Carré d’honnour speelden broer en zus Josefien en Kees Koogje. hun eigen openingswedstrijd. Kees speelde zijn wedstrijd tegen Luxemburg en won deze met 13-5. Josefien won haar wedstrijd op tijd en stond op dat moment voor met 10-7. Dit is een goede start voor beide waar op verder kan worden gebouwd op dag 2.

 

 

 

 

Vervolgens was het de beurt aan de mannen en vrouwen doublette. Anette en Josefien moesten spelen tegen Oekraine. Deze wedstrijd werd gewonnen met 13-0. Dit is gedaan door goed spel en hopelijk kan dat worden doorgezet in de tweede kwalificatiewedstrijd. Joey en Kees speelden hun eerste wedstrijd tegen Monaco. Deze is helaas met 13-5?? verloren gegaan. Donderdag gaan ze weer vol voor een overwinning.

Als laatste was het de beurt aan de mix doublette om te laten zien wat ze waard zijn. Voor Nederland stonden Joey en Anette op de baan. De tegenstander in ronde 1 was Italië. Na een wedstrijd van één uur + 2 menes was de stand 8-8. Dit betekende een beslissende mene. In extremis won Nederland deze mene waardoor de uitslag 9-8 is geworden in het voordeel van Nederland. Een prachtig begin van het doublette mix toernooi.

 

Al met al kan er worden teruggekeken op een prachtige eerste speeldag van het EK waarbij Nederland 4 van haar 5 wedstrijden heeft gewonnen. Donderdag staan om 9 uur weer de eerste wedstrijden op het programma. Klik hier voor het volledige speelschema en houd de social media accounts in de gaten voor de laatste updates.