’t Dupke wint kwalificatieweekend en plaatst zich voor EuroCup

Eurocup-tdupke-petanque ’t Dupke uit Sint Michielgestel het kwalificatietoernooi voor de EuroCup gewonnen. In aanloop naar de finale van zondag 4 juli werd een dag eerder op 3 juli achtereenvolgens gewonnen van Petangeske (5-1) en van PUK (5-1).

In de finale stond ’t Dupke tegenover Les Cailloux uit Zeist en het werd een spetterende eindstrijd. Uiteindelijk waren het de Brabanders die met een eindstand van 4-4 de overwinning opeisten middels een beter puntensaldo van 76-73. Het winnende team kreeg uit handen van voorzitter Lieke Vogels een cheque ter waarde van € 2.500 overhandigd ter voorbereiding op het finaleweekend (zie foto hieronder).

 

Lieke wilde gelijk van de gelegenheid gebruikmaken om alle vrijwilligers te bedanken die de organisatie van het evenement mogelijk hebben gemaakt. De officials, de club de gastheer en alle anderen die hun bijdrage hebben geleverd. 

Door deze overwinning mag ’t Dupke namens Nederland deelnemen aan de EuroCup die van 2 tot en met 5 december wordt gehouden in Saint Yrieix in Frankijk. Veel succes!