Startup Jeugd en Beloften 2023 groot succes!

Afgelopen zondag 26 februari vond de eerste nationale training plaats voor pupillen, aspiranten, junioren en beloften. De training vond plaats bij JBC Nieuwerkerk.

Startbijeenkomst: De dag werd geopend met een presentatie over talentontwikkeling en het programma voor jeugd en beloften in seizoen 2023 werd gepresenteerd. Aan het woord kwamen Olaf Melsen (directeur Bondsbureau), Jan Paashuis (Bestuurslid), Wybe Zijlstra (Wethouder gemeente Zuidplas), Jobbi Schefferlie (medewerker Bondsbureau) en Wilco Dekker (Voorzitter JBC Nieuwerkerk). Ook bestuursleden van Jeu de Boules Club Dongen waren aanwezig om het NK Beloften te promoten. Het NK Beloften vindt dit jaar plaats in het weekend van 12 en 13 augustus in Dongen.

Eerste nationale training: Méér dan 40 spelers (jeugd en beloften) waren aanwezig tijdens de eerste nationale training. De jeugd werd begeleid door coach Frans Velthuis en gasttrainers Krijn Kok en Jobbi Schefferlie. Beloftespelers werden begeleid door gasttrainers Remko de Jong, Henry Calvetti en Ad Wagenaars. Naast de begeleiding werden alle spelers, coaches, trainers en vrijwilligers voorzien van een lunch. Het doel van een nationale training is om jonge petanquespelers te begeleiden in het verder ontwikkelen van vaardigheden in de petanquesport. Daarnaast zijn de nationale trainingen ook een voorbereiding op komende activiteiten voor Jeugd en Beloften. 

Media: Met dank aan Jac Verheul en Jean Paul Brands zijn er foto’s en video’s gemaakt van de training. Ben je benieuwd naar alle foto’s? Check dan onze facebookpagina van NLpetanque!

Promotievideo: Gezamenlijk met al onze verenigingen wordt centraal ingezet om jeugd- en beloftespelers te begeleiden in het verder ontwikkelen van technische- en tactische vaardigheden. Klik hier voor de promotievideo!

Op zeer korte termijn wordt op de pagina Jeugd en Beloften informatie gedeeld over het komende trainingen, kampioenschappen en toernooien. Houd hiervoor onze website goed in de gaten! (Zie pagina Wedstrijdsport > Jeugd en Beloften)