[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#nlpetanque” cols=3]

30 januari 2016

Topdivisie

Midi – De Toss
Midi speelde solide en goed en liep snel uit naar 5-0. In de derde ronde wonnen Sander Beukers/Monique Bakker (MIDI) gemakkelijk van Bert/Bregina Fokkert (De Toss). Het werd 6-0. Maar toch pakte de twee equipes van de De Toss beiden partijen nipt met 13-12 en 13-11. MIDI won uiteindelijk met 6-2 van De Toss.

Tweede divisie A

Celeritas – Randenbroek
Het lukte Randenbroek niet om punten te pakken op de momenten dat er voor meerdere punten per mène gespeeld kon, terwijl bij Celeritas dat wel lukte. Uitslag 5 – 3.

Elza Boules – Les Boules Fleuries
De ongeslagen koploper uit Lisse was gebrand op het vasthouden van de koppositie op de dag dat de nummers 2 (Petanque Union Badhoevedorp) en 3 (D.O.S.C.) elkaar troffen. LBF gaat sterk van start met een 3 – 0 voorsprong. Met een tussenstand van 5-0 pakt Lbf de dagwinst. In de derde ronde halen de Elza spelers een zeer hoog niveau, waar het desondanks goede spel van de Lissenaren niet tegen is opgewassen: 3-13.
De thriller van de derde ronde is de confrontatie tussen het LBF duo Ron Heus en Ruud Kramer contra Marco Eveleens en Kees Kaandorp. De partij duurt lang, en kan ook tot het eind aan toe beide kanten op. Dit duurt totdat de Lissenaren door een spectaculaire bal van Ruud Kramer op punt 13 kwamen waar de opponent geen verandering meer in wist te brengen. 13-12 winst, en eindstand van de dag 7-1.

PU Badhoevedorp – D.O.S.C
PU Badhoevedorp (nummer 2 in de tweede divisie A) verslaat nummer 3 D.O.S.C. met 6-2 waardoor DOSC verder op achterstand komt.

Tweede divisie B

`t Lover – Petangeske
Het was een spannende ontmoeting tussen de nummers één (Petangeske) en twee (`t Lover) in de tweede divisie B. De eerste ronde gaat bij twee van de drie doubletten gelijk op tot 9-9, maar wordt gewonnen door `t Lover met 2-1. Na de triplettenronde is de stand: 3-2 in het voordeel van `t Lover. In de 3e ronde wordt het erg spannend met een overwinning van de eerste wedstrijd door `t Lover met 13-8 en de 2e wedstrijd door Petangeske met 13-7. Uiteindelijk geeft de laatste wedstrijd doorslag en wordt gewonnen door ’t Lover. Eindstand 5-3. Een mooie overwinning voor `t Lover, de eerste vereniging die van het Petangeske weet te winnen.

De volgende keer jouw wedstrijd ook in dit overzicht?

Geef dan KORT antwoord op de volgende vragen:
1: Hoogtepunt van de dag/ bv. beschrijving best geplaatste bal
2: Grootst gemiste kans
3: Enige bijzonderheden
Mail je antwoorden na de speeldag en voor maandagochtend 9:00 naar info@njbb.nl