[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#nlpetanque” cols=3]

16 januari 2016

Topdivisie

De Gooiers – ’t Dupke
Nadat beide teams na de eerste twee speelronden ieder op voorsprong hebben gestaan, wordt uiteindelijk gelijk gespeeld. Opvallend was de ronde niet-mix-triplette. Peter Bonarius (De Gooiers) schoot met geluk de but tot op 20 cm vóór een bal van de De Gooiers. Met 3 om 2 boules voor ’t Dupke werd het punt van De Gooiers teruggewonnen. Xander Stijns (’t Dupke) gooide zijn eerste boule er doorheen, maar plaatste de laatste bal: boule devant! Pascal Wijnstekers had maar 12 cm de ruimte, maar kreeg het toch voor elkaar om het punt terug te winnen en de partij te winnen voor De Gooiers!
Hoogtepunt voor De Gooiers was dat equipe Wuring/van Diermen (De Gooiers) een achterstand van 10-0 om wist te buigen in winst 10-13.
MIDI – Les Cailloux
In een prettige, respectvolle middag heeft MIDI goed gespeeld tegen Les Cailloux, maar verzuimde om de geboden kansen te benutten en heeft daarom verloren met 2-6. In de eerste ronde was er een mooie mène tussen Johan Mol/Rick van Lier (MIDI) en Ferry Kamps/Mark Wildenboer (Les Cailloux). Johan Mol had twee keer een knappe plaatsbal waarop Mark Wildenboer een carreau maakte en een carreau surplace!

Tweede divisie A

JBC Randenbroek – Elza Boules
JBC Randenbroek stond twee partijen enorm achter (6-12) en (6-11). In de eerste ronde doubletten ligt Randenbroek in de voorlaatste mène op 1 punt, dus zouden ze moeten tireren voor 3 punten. Helaas gaat de Boule niet ver genoeg en weg zijn dus 2 punten. Tevens kreeg JBC randenbroek in de triplette ronde een pak slaag van Elza boules. Deze ronde werd verloren met 1-13. Toch heeft JBC Randenbroek winnend afgesloten (13-12 en 13-12) met super mènes.
Les Boules Fleuries – PU Badhoevedorp
Les boules fleuries (Lbf) wordt door winst op PUB koploper in tweede divisie A! Jorrit Heijman (PUB) speelt in de eerste ronde zeer goed, raakt wel 90% als tireur, waarvan 75% carreau. Dennis Bakker (Lbf) schiet in de tweede ronde met één schot twee ballen van PUB uit het veld, waarna Lbf 6 punten in deze mène pakt.
Een gemiste kans in spelsituatie was er niet in deze competitiedag, als wel de instelling: Lbf start niet heel zeker en komt daardoor op 0-3 achterstand. Door zich te herpakken wordt uiteindelijk gewonnen met 5-3.

Tweede divisie B

Petangeske – PV Markeer
Petangeske wint van PV Markeer met 8-0, dat was ze tot nu toe nog niet gelukt in de NPC.
In de derde ronde staan Lieke van der Voort en Leo Kruf (Petangeske) al snel op 5-8 achterstand. Maar ze herpakken zich en het wordt zelfs 8-8. Op 11-8 krijgt Leo een matchboule maar helaas, hij is te wijd en net te lang, 12-8. In de mène daarna krijgt PV Markeer zo’n zelfde matchboule en zij verzuimen ook, 12-12. In de laatste mène herpakken Lieke en Leo zich en weten ook het dertiende punt, en zo ook het achtste punt binnen te halen. Petangeske wint met 8 – 0 van PV markeer.

 

De volgende keer jouw wedstrijd ook in dit overzicht?

Geef dan KORT antwoord op de volgende vragen:
1: Hoogtepunt van de dag/ bv. beschrijving best geplaatste bal
2: Grootst gemiste kans
3: Enige bijzonderheden
Mail je antwoorden na de speeldag en voor maandagochtend 9:00 naar info@njbb.nl