[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#nlpetanque” cols=3]

12 maart 2016

Topdivisie

De Gooiers – PUK Haarlem:  5 – 3

De Gooiers uit Hilversum kregen PUK uit Haarlem op bezoek. PUK, de koploper van de competitie van dat moment speelde met het volledige team dat dit jaar “NJBB Masters Kampioen” was geworden. Ondanks dat De Gooiers zelf op plek 4 stonden, was er toch hoop op een goed resultaat, aangezien De Gooiers (als ook Boul’Animo uit Dieren) tot dan toe als enige een punt (gelijkspel) hadden gescoord tegen de Haarlemmers.
Na de eerste doublette ronde was de stand 2-1 in het voordeel van De Gooiers. Daarna werden ook de beide triplette-partijen gewonnen, waarna de stand dus 4-1 in het voordeel van De Gooiers werd! Een verrassing hing in de lucht, want er hoefde nu nog maar 1 partij (van de 3) gewonnen te worden in de beslissende 3e (doublette) ronde, om de winst binnen te slepen…. Gelukkig werd dit meteen door het Mix team van De Gooiers gedaan (door Simone van Middelaar en Dennis Peterse), zodat de winst èn de volle 2 punten zeker waren. Klasse prestatie De Gooiers!

MIDI – Boule’ Animo: 7 – 1

In de tweede ronde werd de mixpartij gespeeld tussen Barbara Kirpensteijn/Jelle Camphuysen en Mustapha Maazouz van MIDI tegen Mandy Nooteboom/Yves Roessel en Mourad el Ansari van Boule’ Animo. Bij de stand van 7-3 in het voordeel van MIDI, verspeelde Boule’ Animo vijf boules op de eerste boule van MIDI. De zesde boule van Boule’ Animo kwam mooi op punt. De afstand was ruim negen meter. Hierop besloot MIDI te tireren. Mustapha Maazouz schoot een carreau surplace op de zesde boule van Boule’ Animo! MIDI lag op twee punten met vier boules te gaan. Door dit sublieme schot was de weg vrij om uit te gaan voor MIDI. Barbara Kirpensteijn plaatste een boule te kort en één op punt, Jelle Camphuysen en Mustapha Maazouz plaatse ieder een boule op punt. Vijf punten voor MIDI, en een 12-3 voorsprong. Dit werd in de volgende mene afgesloten met een 13/3 winst. Dit was de 4/0 voorsprong voor MIDI en gaf het andere team extra motivatie om er in de twee speelronde 5/0 van te maken.

Tweede divisie A

Geen bijzonderheden

Tweede divisie B

PLOP – Petangeske: 1 – 7

In de eerste ronde staan Joop Denekamp en Tom van der Voort voor met 5 – 3. De pointeur moet schieten voor punt. Hij raakt de goede boule maar helaas voor hem klost hij hun enige boule uit het veld, vijf punten voor Joop en Tom 10-3. Tom durfde niet meteen die behaalde vijf punten op het scorebord te zetten omdat hij het best wel sneu vond voor die man. Dit was het einde van de wedstrijd en Tom en Joop winnen met 13-3. Ook de andere twee doubletten worden gewonnen door het Petangeske, 13-5 en 13-2. Stand na de eerste ronde 3-0 voor het Petangeske. De triplettenronde verliep iets anders, de mannen en vrouw van Plop vochten  voor wat ze waard waren en het verloop bij hen was 0-3, 1-3, 2-3, 2-5, 6-5, 6-6, 8-6, 8-8, 8-11, 10-11, 12-11 en 12-12. De winst na deze spannende wedstrijd ging naar Plop, stand 3-1 voor het Petangeske. De andere tripletten werden met gemak gewonnen met 13-2, stand nu 4-1. Ook de laatste drie doubletten werden door het Petangeske gewonnen, 13-2, 13-4 en 13-6. Deze ontmoeting eindigde dus met 7-1 in het voordeel van het Petangeske.

De volgende keer jouw wedstrijd ook in dit overzicht?

Geef dan KORT antwoord op de volgende vragen:
1: Hoogtepunt van de dag/ bv. beschrijving best geplaatste bal
2: Grootst gemiste kans
3: Enige bijzonderheden
Mail je antwoorden na de speeldag en voor maandagochtend 9:00 naar info@njbb.nl