[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#nlpetanque” cols=3]

27 februari 2016

Topdivisie

De Toss – De Gooiers: 2 – 6
Het hoogtepunt van de dag betrof een schot van Phil Copeland (De Gooiers) in de doublette partij. Terwijl De Gooiers op 1 punt liggen schiet hij met zijn laatste bal voor 4 punten. Hij schiet een carreau: 5 punten!wat De Gooiers van een 3 -1 naar een 8 -1 voorsprong brengt.  Ondanks dat De Gooiers 5 van de 9 vaste (basis)spelers mistte, wisten ze dankzij de invallers Driek de Wagt en Phil Copeland toch de winst binnen te slepen.

Boul’ Animo – ’t Dupke: 2 – 6
De stand na de doublette partijen was 1 – 2 waarbij Boul’Animo een spannende partij verloor met 8-13, met toch nog alle kansen om de partij te winnen. Na 1 geplaatste boule van Yves Roussel op de stand 8-12 had ‘t Dupke al zijn boules verspeeld en lag Boul’Animo nog steeds. De ruimte was klein maar er werden toch wat ballen tussen geplaatst. Om het dertiende punt te maken moest er een boule opgespeeld worden. Zijn laatste boule sprong iets weg op de lastige ondergrond en drukte de tegenpartij op punt. In plaats van de partij toch nog naar zich toe te trekken werd de partij zo weggegeven.
Na de tripletten partijen was de stand 1 – 4 waarmee ’t Dupke eindelijk weer eens minimaal 1 punt te pakken had. De laatste twee doublette partijen werden goed gewonnen door ‘t Dupke maar Johnny Saalmink en Theo van der Meer (Boul’ Animo) wisten de eer nog te redden met een 13-10 overwinning.
Bij het team van ‘t Dupke maakte Xander Steijns indruk zowel als pointeur als milieu met zeer solide plaatsen en van al zijn schoten werden er niet veel gemist.

Tweede divisie A

Les Boules Fleuries – Près le But: 6 – 2
Les Boules Fleuries pakt koppositie in 2e divisie A, mede dankzij Dennis Bakker die een biberon geplaatste bal met een carreau sur place schiet waardoor LBF de triplette wint. Peter Balkenende herhaalt in de derde ronde met een soortgelijk schot en beslist daarmee de laatste doublette namens LBF.
De 6-2 uitslag doet een groter verschil vermoeden dan er eigenlijk was tussen de ploegen. Zeker in de laatste ronde had de uitslag nog anders uit kunnen pakken.

Tweede divisie B

Petangeske- L’Esprit: 6 – 2
In de eerste ronde schiet Tom van der Voort (Petangeske) in de mixwedstrijd in de eerste mene meteen voor 6 punten, helaas en gelukkig voor L’Esprit mist Tom. In de andere doubletten zijn de tireurs goed op schot zodat het een echte “Butwedstrijd” wordt. In de derde doubletten werd de but met een schot verplaatst van 9 meter naar 4/5 meter, waarmee de stand 2-1 voor Petangeske werd.
In de tweede ronde weet de tripletten Adrie Cameron, Joop Denekamp, Jos van den Broek (Petangeske) een achterstand van 3 – 9 in te lopen naar 9-9. Helaas wordt de wedstrijd uiteindelijk toch verloren op 9-13.
In de derde ronde komen Lieke van der Voort en Jos van den Broek (Petangeske) 7 – 0 voor. L’Esprit herpakt zich heel goed en komt zelfs op voorsprong 7 – 9. Toch weet Petangeske het belangrijke punt te pakken en winnen met 13 – 9, waarmee de 11e competitiedag eindigt in 6 – 2 in het voordeel van het Petangeske.

De volgende keer jouw wedstrijd ook in dit overzicht?

Geef dan KORT antwoord op de volgende vragen:
1: Hoogtepunt van de dag/ bv. beschrijving best geplaatste bal
2: Grootst gemiste kans
3: Enige bijzonderheden
Mail je antwoorden na de speeldag en voor maandagochtend 9:00 naar info@njbb.nl