NK Veteranen petanque Europese kampioenen

Henry Calvetti, Bert van Dijk, Martin Bakker en Rajen Koebeer werden bij de opening van het toernooi in het zonnetje gezet voor het behaalde Europees Kampioenschap bij de Veteranen door voorzitter Sjoerd Pieterse. Fred Lagerwaard ontving de zilveren speld van het bondsbestuur voor zijn jaren lange inzet als jeugdtrainer en coach.

NJBB speld Fred Lagerwaard

Henry Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer speelden in de 5ronde tegen Bert Duits, Hans Cammeraat en Aart den Boon. Beide equipes hadden de eerste vier gewonnen. Deze wedstrijd was eigenlijk een soort finale.
Het was dan ook bijzonder spannend tot aan het de laatste extra mêne met de stand 11-11.
In de laatste mêne speelde Bert Duits met zijn laatste boule het but iets op waardoor PV Gouda op twee kwam te liggen. Henry Calvetti plaatse zijn laatste boule op punt waardoor de wedstrijd met 12-11 werd gewonnen.

Op zondag gingen zestien equipes door naar de achtste finales. Daarin waren geen echte verassingen. In de kwartfinale won de equipe van Henry Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer eenvoudig met 13-3 van Meep Poel, Junior de Jong en Wim Boluijt.

Bert Duits, Hans Cammeraat en Aart  den Boon speelde tegen Peter van de Langenberg, Rens Berkelmans en Dino Naso, dit was spannend tot de laatste mêne. Uiteindelijk won de equipe van Peter van de Langenberg, Rens Berkelmans en Dino Naso met 13-12.

Riekele Land, Flip de Vries, Jur Moorlag won met 13-10 van Peter Johan Ugen, Theo Wansink en Cees Vermeulen.

Gerard Zijlstra, Teun van Oijen en Herman Soppe speelden tegen Cees Henze, Jaap-Jan de Vries en Peter Dijkstra. Ook die partij was spannend tot de laatse mêne. Bij een stand van 12-12 verzuimde het equipe van Cees Henze, Jaap-Jan de Vries en Peter Dijkstra de partij winnend af te sluiten door drie keer te missen.

In de halve finale speelt het equipe van Henry Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer tegen het equipe van Peter van de Langenberg, Rens Berkelmans en Dino Naso. Het equipe van Henry Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer won deze halve finale met 13-4.

De andere halve finale is tussen de equipe van Riekele Land, Flip de Vries en Jur Moorlag tegen Gerard Zijlstra, Teun van Oijen en Herman Soppe. Het equipe van Riekele Land, Flip de Vries en Jur Moorlag won deze halve finale met 13-6.

De finale leek een eenvoudige overwinning te worden voor het equipe van Henry Calvetti, Bert van Dijk en Rajen Koebeer, na een eerste mêne met vijf punten kwamen de tegenstander terug tot 5-3. Uiteindelijk wonnen zij de finale met 13-8.

Met dank aan Huub van den Broek, wedstrijdleider NK veteranen.

Bekijk het fotoverslag van het NK Veteranen >

NK Veteranen petanque