Selectie vertrokken naar het WK petanque in Denemarken

De selectie is dinsdag vertrokken naar het WK Petanque in Denemarken om Nederland daar te vertegenwoordigen. Het WK wordt gehouden van 12 tot en met 15 mei in Karslunde. De wereldtop komt daar bijeen om uit te vechten wie ’s werelds beste is. Voor Nederland komen daar uit Kees Koogje, Joey van Doorn, Josefien Koogje en Anette Boluijt. 

Met het oog op het WK is de spelers en coaches gevraagd om een reactie.

Waar kijk je met het oog op het WK in Denemarken het meeste naar uit?
Josefien: “Ik ben heel blij dat ik samen met Joey, Anette en mijn broer ben geselecteerd. Ik kijk er naaruit om goede partijen van hoog niveau te laten zien. Het maakt het voor mij allemaal extra speciaal dat ik hier samen met mijn broer mag staan.”

Kees: “Ik kijk het meeste uit naar het proberen voort te zetten van een goede reeks resultaten gezien de vorige EK’s en WK’s. Met drie kwartfinale plekken op het WK en een bronzen medaille op het EK in de afgelopen jaren zijn wij misschien wel een goede underdog voor een mooi resultaat. Nu is het aan ons om weerstand te bieden tegen de beste spelers ter wereld.

Joey: “Om weer het oranje shirt te mogen dragen en tussen de beste spelers van de wereld te mogen spelen. Een WK spelen blijft iets speciaals dat went nooit!”

Anette: “Een mooie prestatie leveren door het beste uit mezelf en ons team te halen.”

Kees Kroon: “De groepsdynamiek en ontwikkeling naar een eenheid als onderdeel naar het EK toe.”

Sandra: “Waar ik naaruit kijk op de WK is om samen met onze spelers en het begeleidingsteam een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en in kaart te hebben hoe het begeleidingsteam de spelers nog extra kan ondersteunen in de tijd die ons rest tussen de WK en de EK zo optimaal mogelijk te benutten. Zowel gericht op het team als op de individuele spelers.”

Op donderdag 12 mei om 10 uur start het toernooi met de eerste kwalificatieronde voor de vrouwen. De rest van het wedstrijdprogramma vind je hier. Voor meer informatie over het WK in Denemarken klik hier.