banner-website-nk-mix

Afgelopen zaterdag en zondag vond het NK Mix plaats bij Pétanque Club Doetinchem. Het NK Mix is een Nederlands kampioenschap, waarin teams van mannen en vrouwen gemengd spelen in teams van twee tegen twee. Het eerste NK Mix is in 1995 georganiseerd en vond binnen plaats. Sinds 2004 is het nationaal kampioenschap op buitenbanen. Sandy Rikkers en Mark Wildeboer behaalden de eerste plaats.

De equipes van Ellen Walrave (Petangeske) en Marwin van Diermen ( De Gooiers) en broer en zus: Tom van der Voort en Lieke van der Voort (Petangeske), belanden op een gedeelde derde plaats. Het team van Renate Nijs-Deen (PUB) en Peter Bonarius (De Gooiers) scoorden de tweede plaats.

Maar equipe Sandy Rikkers (ABA) en Mark Wildeboer (Les Cailloux) mogen zich dit jaar Nederlands kampioen noemen. Sandy Rikkers werd in 2015 en 2014 al eerder Nederlands kampioen bij het NK Mix. Destijds speelde ze beide jaren samen met Kees Koogje. Bij deze editie van het NK Mix versloeg ze Kees Koogje in de kwartfinale.

Sandy Rikkers (ABA – Rijswijk) won afgelopen NK Tripletten op 17 en 18 juni voor de vierde keer het NK Tripletten voor vrouwen. Ze is onderdeel van de Nederlandse damesselectie en maakt daardoor kans op afvaardiging naar het WK vrouwen in Kaihua, China, dat op 4 tot en met 12 november plaatsvindt.

nk-mix-kampioenen