Road to 2022 toernooien

EK petanque, jeu de boules, 's-HertogenboschHet EK Tête-à-Tête – Doubletten – Mix 2022 vindt van 13 tot en met 17 juli 2022 plaats op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Om er voor te zorgen dat alle Nederlandse spelers de mogelijkheid krijgen zich te kwalificeren én dat de beste combinatie aan spelers gaat deelnemen, wordt een reeks van aparte kwalificatietoernooien (KT) georganiseerd genaamd ‘Road to 2022’.

Het is duidelijk dat we momenteel in een onzekere tijd leven. Hierdoor is het erg lastig om plannen te maken voor dit jaar. Het bondsbestuur hecht er veel waarde aan dat deze kwalificatiereeks doorgaat, omdat deze bepaalt wie namens Nederland gaat deelnemen aan het EK in 2022 in ’s-Hertogenbosch. Het doel is om op een veiligesportieve en eerlijke manier te bepalen wie Nederland gaat vertegenwoordigen.

Voor de ‘Road to 2022’ toernooien is een aparte pagina op deze website gemaakt met alle relevante informatie. Op de homepage staat een oranje button met Road to 2022. Wanneer je op de oranje button klinkt dan kom je op deze pagina terecht met alle informatie over de Road to 2022 toernooien. Op de pagina is onder andere te vinden

  • Welke toernooien onderdeel uitmaken van de Road tot 2022;
  • Wanneer uiterlijk het besluit wordt genomen of een kwalificatietoernooi doorgaat;
  • Wat de opzet van de kwalificatiereeks is, hieronder valt informatie over het wedstrijdsysteem, de manier van inschrijven, de manier waarop wordt bepaald wie in de voorselectie wordt opgenomen én hoe wordt bepaald wie namens Nederland gaat deelnemen aan het EK in 2022.
  • Welke overige informatie van belang is met betrekking tot de kwalificatiereeks (zoals het aantal toernooien en de puntentoekenning).

Kijk snel verder op de pagina voor alle informatie.