-Persbericht-
Nieuwegein, 18 april 2016

In 2015 heeft de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) een nieuwe competitie ontwikkeld. In september is een pilot in de landelijke topdivisie en 2e divisie gestart om deze nieuwe competitievorm te ervaren in aanloop naar de definitieve start op 1 oktober 2016. De NPC is een competitie tussen verenigingen waarbij in alle regio’s en op alle niveaus gespeeld wordt verspreid over 14 speeldagen.

Topdivisie

De eerste Nationale Petanque Competitie (NPC) is afgelopen zaterdag 16 april jl. met succes voltooid. PUK Haarlem heeft de topdivisie gewonnen en vertegenwoordigt Nederland tijdens de voorronde van 29 t/m 31 juli voor de EuroCup. De finale van de Eurocup vindt plaats van 2 t/m 4 december in Boras (Zweden)

“Eindelijke een volwaardige competitie die bij deze sport hoort. De manier van competitie heeft voor een enorm teamgevoel gezorgd. Normaal speel je met 2 of 3 spelers die je goed kent en dat was nu niet het geval. Nu moet je het met z’n allen doen. Ik ben erg blij dat de NJBB deze professionele weg is ingeslagen. En dat we kampioen zijn geworden is natuurlijk helemaal fantastisch,” aldus Edward Vinke van PUK Haarlem.

2e divisie

PU Badhoevedorp en Petangeske uit Bergen op Zoom werden winnaar in hun poule in de 2e divisie en dwongen daarmee promotie af naar de topdivisie in het nieuwe seizoen.
De NJBB streeft er naar om petanque als een wedstrijdsport te positioneren en de deelname aan competities en toernooien te stimuleren. Een nationale competitie is hierbij onmisbaar!