Zoals in de pers wordt gesuggereerd, is het aannemelijk dat Parijs de Olympische Spelen (OS) van 2024 toegekend krijgt. Dit wordt tijdens de Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadering op 13 september 2017 in Lima (Peru) bekend gemaakt.

Het IOC vraagt aan een stad die de OS mag organiseren om een voordracht te doen voor enkele niet-Olympische sporten om éénmalig mee te mogen doen. In Rio de Janeiro zijn vorig jaar honk- en softbal, karate, sportklimmen, skateboarden en surfen eenmalig toegevoegd aan het Olympische programma voor Tokyo 2020.

Het is momenteel nog niet bekend welke sporten door Parijs zullen worden voorgedragen. Parijs zal daar zelf ongetwijfeld bekendheid aan geven nadat Parijs officieel in september van dit jaar wordt aangewezen als stad voor 2024. De keuze van de niet-olympische sporten wordt voorgelegd aan het IOC. Het IOC besluit op zijn laatst in de zomer van 2021 welke additionele sporten tot de OS van 2024 worden toegelaten.

Als petanque wordt toegevoegd aan het programma wil dit niet zeggen dat Nederland automatisch mag uitkomen op de OS. Dit hangt o.a. af van de selectiecriteria die internationaal worden vastgesteld door de CMSB en nationaal door NOC*NSF.