NPC tussenstand na 3 speelronden

Nationale Petanque Competitie seizoen 2019 - 2020

In de Topdivisie staat Les Cailloux wederom bovenaan na drie wedstrijden. De naaste achtervolgers, ’t Dupke en ABA, hebben wel één wedstrijd minder maar spelen deze wedstrijd dit weekend tegen elkaar. Welke van de twee kan gelijk komen met Les Cailloux of zelfs de eerste plek overnemen op saldopunten?

Tweede divisie
De Gooiers 1 staan in de tweede divisie bovenaan in poule 2001. Kunnen die volgend seizoen weer terugkeren in de Topdivisie waar ze in het seizoen 2016-2017 nog actief in waren? Of kan JBC Randenbroek 1 de eerste plek veroveren na vorig jaar al tweede te zijn geëindigd?

In de andere poule in de tweede divisie staat Folâtre 1 momenteel bovenaan en PUK 1 op plek twee. Kan PUK weer terugkeren op het hoogste niveau na de degradatie van vorig jaar?

Derde divisie
In poule 3001 gaat Jeu de Bommel 1 aan kop. Kan het team nu het kampioenschap pakken na vorig jaar al tweede te zijn geëindigd?

ABA 2 gaat in poule 3002 aan kop en zijn vorig seizoen al gepromoveerd. Kan het team tweemaal op rij het kampioenschap binnen halen? Hetzelfde geldt voor Le Biberon met de eerste plek in poule 3003.

Vierde divisie
’t Zwijntje 2 is vorig seizoen kampioen geworden in de vijfde divisie en trekken de stijgende lijn door. Ze staan namelijk ook bovenaan in poule 4008 maar worden nauw gevolgd door de teams van JBC Randenbroek.

Vijfde divisie
In poule 5001 gaat JBV Coevorden aan kop na de eerste speelronden. Een knappe prestatie van het team die nieuw is dit seizoen. Het team heeft de eerste twee wedstrijden direct in winst kunnen omzetten.

De Bouledozers denderen ook door. Bovenaan in poule 5010 na het kampioenschap van vorig jaar in de zesde divisie.

Na ’t Zwijntje 2 flikt ’t Zwijntje 3 het ook. Bovenaan in poule 5013 na het kampioenschap vorig seizoen in de zesde divisie.

Zesde divisie
Jeu de Bommel 2 gaat aan kop in poule 6002. De naaste achtervolger PV Beek 3 moet nog wel een wedstrijd spelen maar momenteel gaat het team aan kop. Een knappe prestatie van het team gezien ze dit seizoen voor het eerst deelnemen. De Valkatties 2 flikt hetzelfde in poule 6006. Het team van De Valkatties wordt nog wel nauw gevolgd door ook een nieuw team, De Lammen Errem 1 met één wedstrijd minder en al een gelijk aantal punten.

De Vaste Voet laat met als Jeu de Bommel en De Valkatties zien dat nieuwe teams direct meedoen om de bovenste plek. De Vaste Voet 1 staat bovenaan in poule 6007 en doen dit seizoen voor het eerst met een zelfstandig team mee. Ze spelen namelijk al een aantal seizoenen met een gemixt team met JdB Hillegom samen in de zesde divisie. Het mixteam staat momenteel ook bovenaan in poule 6009. Gaan beide teams aan het einde van het seizoen een feest vieren?

ABA 3, wederom een nieuw team, staat ook bovenaan in poule 6008 door alle gespeelde wedstrijden tot nu toe te winnen. Alle drie de teams van ABA kunnen wel eens tot laat in het seizoen gaan meedoen om de eerste plekken in de verschillende poules. De teams zijn zo te zien sterk bezet.

Het lijkt wel of alle nieuwe teams direct voor het kampioenschap gaan. Na het kampioenschap van het eerste team vorig jaar doet dit seizoen De Bouledozers met nog een extra team mee. Het tweede team staat direct bovenaan met drie gewonnen wedstrijden in poule 6011.

In poule 6013 doen maar liefst vijf nieuwe teams mee dit seizoen. Het is dan ook niet helemaal een verrassing dat een nieuw team bovenaan staat. De eer is aan Hattem Petanque 1. De teams die al langer meedoen staan verrassend op de twee onderste plekken. Kunnen die het tij nog keren en de ervaring(en) van de eerdere seizoenen meenemen?