-Persbericht-

Nieuwegein, 20 juni 2016

Afgelopen weekend is het NK Tripletten gespeeld, een spelvariant van petanque waarbij 3 tegen 3 gespeeld wordt. Het Nationaal Kampioenschap (NK), georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), wordt vanaf 2009 jaarlijks gespeeld. Sinds dit jaar is het kampioenschap onderverdeeld in vijf categorieën: mannen, vrouwen, junioren (16 tot 18 jaar), aspiranten (14 tot 16 jaar) en pupillen (tot en met 11 jaar). Die laatste categorie is dit weekend niet gespeeld in verband met te weinig aanmeldingen. Het kampioenschap wordt gespeeld over twee dagen: de voorrondes op zaterdag en de finales op zondag. Het NK Tripletten werd dit jaar gehouden bij Petanque Union Kennemerland, een petanquevereniging in Haarlem.

Kampioenen

In de categorie mannen mogen Kees Koogje (ABA – Rijswijk), Noël Kempeneers en Essa Agzoul (beide spelend bij Les Cailloux – Zeist) zich Nationaal kampioen noemen. Voor Koogje is dit de derde kampioenstitel dit jaar. Eerder won hij het NK Tête-à-tête (1 tegen 1) en samen met Kempeneers het NK Doubletten (2 tegen 2).
De teams (categorie mannen) eindigend als eerste en tweede van dit NK plaatsen zich automatisch voor de NJBB Masters (19 en 20 november in Nieuwegein). De NJBB Masters is een 2-daags event voor mannentripletten waarvan de winnaar Nederland zal vertegenwoordigen bij het volgende WK- danwel EK-mannen.

De overige categorieën (vrouwen, junioren en aspiranten) speelden om de eer. Karin Zantingh (’t Dupke – St. Michielsgestel), Selena van der Hoef en Judith van den Eijnden (beide PU Kennemerland) sleepten de overwinning bij de vrouwen in de wacht. Valentino Peeters (PC Heerlen), Wessel Geertse (Petangeske) en Kenny Andermach (L`Ammerzo) bij de junioren en in de categorie aspiranten mogen Rachel van Rooijen (OSB), Rens de Roos (Lemsterland), Sanne van Ieperen (Les Cailloux) zich Nationaal Kampioen noemen.

Zie het verloop van het NK Tripletten hieronder