NK Tripletten petanque Mannen

Op 16 en 17 juni werd het NK Tripletten gespeeld
bij Va Tout, Nieuwe inslag 89 in Breda.

De wethouder sportzaken van Breda, Daan Quaars, deed de officiële opening op zondagmorgen door een eerste boule te werpen met de jongste deelnemer, bij de pupillen, Marit Kok van L’Esprit uit Schiedam.

De uitslagen:

Mannen

De kwartfinale van het team Patrick Tuaux, Febian Bakens en Ali Doualeh (allen ’t Dupke) tegen het team van Marty van Nunen, Marco Zeitzen (Les Cailloux) en Rik Moorlag (Boul’ Animo) was een bijzondere! Het team Patrick, Febian, Ali kwam als snel voor met 12-0. Op dat punt draaide de wedstrijd volledig om en werd het uiteindelijk nog 12-12. Helaas voor team Marty, Marco, Rik en gelukkig voor team Patrick wist team Patrick het in de laatste mene alsnog in hun voordeel te beslissen!

De halve finale van team Tom van der Voort (Petangeske), Kees Koogje (ABA) en Essa Agzoul (Les Cailloux) tegen Patrick Tuaux, Febian Bakens en Ali Doualeh (allen ’t Dupke) was er opnieuw één om van te genieten voor het publiek. Tot enkele mene’s voor het einde ging het gelijk op. Tom van der Voort miste een matchbal op een haar na. In de mene daarna probeert het team van Patrick 3 keer het but mee te spelen naar achter om zo de wedstrijd te beslissen, maar dat lukte helaas voor hun niet. De spanning was toen nadrukkelijk aanwezig, ook binnen de teams zelf. Uiteindelijk in een mindere mene van het team van Patrick wist het team van Tom de mene, en daardoor de wedstrijd, eenvoudig te beslissen.

Ook de halve finale van het team van Tim van Drunen-Little, Chris Bos (PUK) en Mark Norder (Boulegoed) tegen het team van Marwin van Diermen, Ferdinand Wiese en Frank Schepers (allen ’t Zwijntje) was erg spannend. Na een redelijke voorsprong voor het team van Marwin (11-7) wist het team van Tim alsnog met 13-12 te winnen!

De finale van de mannen was jammer genoeg eenzijdig. Dikke winst (13 – 1) voor team Tom van der Voort (Petangeske), Kees Koogje (ABA) en Essa Agzoul (Les Cailloux). De winnaars van de finale hebben zich hiermee direct geplaatst voor het finale weekend van de NJBB Masters net als het andere team in de finale.

NK Tripletten Vrouwen petanque

Vrouwen

Het team van Mirjam van Gellekom (Folâtre), Elke van der Linden (Les Cailloux) en Ria Bronsema (Vlaardingen) had de eerste ronde een vrijloting en wist daarna alle drie de partijen te winnen. De laatste partij in de voorronde wonnen ze van het team van Karin Zantingh, Judith van den Eijnden (’t Dupke) en Ellen Walrave (Petangeske) dat zich ondanks dit verlies ook plaatste.
Team Karin, Judith en Ellen won de eerste partij van team Janneke Gravesteijn (Folâtre), Matilda Boström (De Walnoot) en Esther Roffel (PC Schoonebeek) dat daarna drie partijen op rij won en zich toch nog wist te plaatsen.
Ook het team van Irini Kaliavanakis, Lieke van der Voort (Petangeske) en Monique Bakker (MIDI) wist drie partijen te winnen en plaatste zich zo voor de halve finale.
Die halve finale was erg spannend. Team Irini, Lieke en Monique speelde tegen team Karin, Judith en Ellen. Daar ging het gelijk op tot 8-8. Het team van Karin ging er uiteindelijk met de winst vandoor en plaatste zich voor de finale.
De finale werd een herhaling van de eerste partij van de dag: team Karin, Judith en Ellen tegen team Janneke, Matilda en Esther. Wederom was het team van Karin te sterk, dit maal met 13-8. Karin, Judith en Ellen zijn Nederlands kampioen!

 

Jeugd

NK Tripletten petanque Junioren

Junioren

De junioren speelde een halve competitie. Er werd uiteindelijk toch een soort finale gespeeld tussen het equipe van Gregory Koolwijk (PVN), Niels Saurel (’t Zwijntje), Valentino Peeters (Heerlen). Het team wist met 13-0 te winnen van het equipe van Luca Kok (L’Esprit), Koen Wentink (L’Esprit) en Charissa de Blij (L’Ammerzo). Beide equipes stonden na vier speelronden op drie gewonnen wedstrijden. De vijfde en laatste partij was een soort finale, omdat het team van Charissa, Koen en Luca drie partijen had gewonnen. Het team Gregory, Niels en Valentino wint die snel met 13-0 in vijf menes en werd daarmee Nederlands Kampioen Tripletten bij de junioren!

NK Tripletten petanque Aspiranten

Aspiranten

Het equipe van Lars de Roos (Lemsterland), Noah Elzinga (De But 84) en Kim van Gellekom (Folâtre) speelden een best of three tegen het equipe van Kasper Stok (Gouda), Luuk Hoebe (Ça Roule) en Elise Nuijten (Les Boulistes). Het team Kasper, Luuk en Elise wist de eerste wedstrijd met 13-6 te winnen. De tweede wedstrijd won het team van Lars, Noah en Kim in een spannende wedstrijd met 13-11

De laatste en beslissende was opnieuw erg spannend en werd beslist in het voordeel van het team van Lars, Noah en Kim met 13-12! Het equipe van Lars, Noah en Kim wonnen de tweede en derde wedstrijd en zijn daarmee Nederlands Kampioen Tripletten bij de aspiranten.

NK Tripletten petanque Pupillen

Pupillen
Het equipe van Sietse Stok (Gouda), Tygo Schimmel (Gouda) en Stan Hoebe (Ça Roule) speelden een best of three tegen het equipe van Marit Kok (L’Esprit), Milan Gunther-Mohr (L’Esprit) en Scot van Ham (Folâtre). Het equipe van Sietse, Tygo en Stan wonnen de tweede en derde wedstrijd en zijn daarmee Nederlands Kampioen Tripletten bij de pupillen.