Afgelopen weekend (22 en 23 april) is het NK Tête-à-Tête gespeeld bij De Gooiers in Loosdrecht. Met een recordaantal deelnemers (152!) in drie categorieën (mannen, vrouwen en jeugd) is het NK gespeeld.

De eerste plek bij zowel de mannen als de vrouwen is gelijk aan het vorige NK Tête-à-Tête in 2016. Kees Koogje en Sandy Rikkers (beide van ABA) hebben de titel met succes verdedigd! Kees versloeg Martin Bakker (Le Biberon) met maar liefst 13-0 in de finale. Kees is vorige week nog gedeelde vijfde geworden bij het WK Gent in de categorie Tête-à-Tête. Sandy won in de finale met 13-3 van Mirjam Gellekom-Kalisvaart (Folâtre). Guus Vonck (De Gooiers) en Martin Rose (CdP Heerlen) zijn op de gedeelde derde plek geëindigd bij de mannen. Bij de vrouwen zijn Lieke van der Voort (Petangeske) en Ria Bronsema (JBC Vlaardingen) op een gedeelde derde plek geëindigd. Lieke was vorige week ook nog actief op het WK.

Bij de jeugd heeft Niels Saurel (’t Zwijntje) gewonnen van Jobbi Schefferlie (MIDI). Jobbi was titelverdediger en had vorig jaar wel gewonnen van Niels (in de kwartfinale). Afgelopen weekend was Niels echter te sterk met 13-8. Wessel Geertse (Petangeske) en Roby van Rooijen (PUK) zijn op de derde plaats geëindigd. Met 20 deelnemers was de jeugd goed vertegenwoordigd. Onderstaand zijn alle medaillewinnaars te zien. Gefeliciteerd aan een ieder en hopelijk tot zaterdag 20 mei bij DBC Karro Deux in Deventer voor het NK Doubletten!

nk-tat