Zondag 17 december is het NK Precisieschieten gespeeld bij PVN te Nieuwegein. Drie categorieën (mannen, vrouwen, jeugd) werden tegelijkertijd gespeeld.

NK precisieschieten petanque mannen

v.l.n.r. Joey van Doorn, Kampioen Ad Wagenaars, Edward Vinke en Tim van Drunen-Littel

Mannen

In de super spannende finale stonden Joey van Doorn (de titelverdediger) en Ad Wagenaars tegenover elkaar. Beide lid van JBC ’t Dupke. Het kwam neer op de laatste boule. De stand was 32-29 voor Ad, toen Joey zijn laatste boule moest spelen. Hij had nog kans om het butje de cirkel uit te spelen, maar slaagde daar niet in. Het bleef 32-29 waarmee Ad zijn gouden plak bemachtigde en de titelverdediger versloeg. Tim van Drunen-Littel en Edward Vinke, beide spelend bij PUK Haarlem, eindigen op een gedeelde derde plaats.

NK precisieschieten petanque vrouwen-2

v.l.nr. Henna van de Vis, Kampioen Sandy Rikkers, Ria Bronsema en Katy Kamps-Bosch

Vrouwen

Sandy Rikkers (ABA) en Henna van de Vis (DOSC) stonden tegenover elkaar in de finale vrouwen. Sandy ging er voor de vijfde keer dit jaar met het goud vandoor. Zij heeft in 2017 alle NK’s waaraan ze mag deelnemen gewonnen. Het brons is voor Ria Bronsema (JBC Vlaardingen) en Katy Kamps-Bosch (Les Cailloux).

NK precisieschieten petanque jeugd

v.l.n.r. Valentino Peeters, Kampioen Martijn Moors, Michelle de Blij en Jobbi Schefferlie

Jeugd

Bij de Jeugd ging het goud naar Martijn Moors (’t Lover). Martijn versloeg de titelverdediger, Valentino Peeters (CdP Heerlen), in de finale met 25 – 15. Het is de eerste NK titel voor Martijn. Jobbi Schefferlie (PV Gouda) en Michelle de Blij (L’Ammerzo) gingen met de bronzen plak naar huis.

De volledige uitslag vind je hier >