-Persbericht-
Nieuwegein, 23 mei 2016

Afgelopen weekend vond het NK Doubletten plaats, een spelvariant van petanque waarbij 2 tegen 2 gespeeld wordt. Het Nederlands Kampioenschap (NK), georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), wordt vanaf 1980 jaarlijks gespeeld. Sinds vorig jaar (2015) is het kampioenschap onderverdeeld in vijf categorieën: mannen, vrouwen, junioren (15 tot 18 jaar), aspiranten (12 tot 14 jaar) en pupillen (tot 11 jaar). Er wordt gespeeld op twee dagen, op zaterdag de voorrondes en op zondag de finales. Het NK werd dit jaar gehouden bij PC Oisterwijk, een petanquevereniging in Oisterwijk.

Kampioenen
In de categorie mannen mogen Kees Koogje (spelend bij ABA in Rijswijk)en Noël Kempeneers (spelend bij Les Cailloux in Zeist) zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioenen noemen. Lieke van der Voort (Petangeske – Bergen op Zoom) en Lynsey Bakens (’t Lover – Asten) hebben de titel bij de vrouwen veroverd. Met deze overwinning plaatsen de kampioenen van beide categorieën, mannen en vrouwen, zich voor het WK dat van 13 tot en met 16 april in Gent, België, gespeeld wordt.

Bij de aspiranten en de jeugd wordt er louter om de eer gespeeld. Jobbi Schefferlie (Les Cailloux – Zeist), sinds vorige maand Nederlands Kampioen tête-à-tête, mag zich nu ook Nederlands Kampioen Doubletten bij de junioren noemen. Samen met zijn teamgenoot Wessel Geertse (Petangeske – Bergen op Zoom) sleepte hij deze titel in de wacht. Sanne van Ieperen (Les Cailloux – Zeist) en Rens de Roos (De Blêde Boulers – Mildam) zegevierde in de categorie aspiranten. Er was helaas maar één equipe bij de pupillen, waardoor er geen NK is gehouden in deze categorie.

Zie hieronder het verloop van het weekend.