Team van ’t Dupke naar EK in Bulgarije

Winnaars-NJBB-Masters2018

Op 17 en 18 november werden de finales van de Masters gespeeld in Nieuwegein.

Voor de finales zijn vanuit de ranglijst geplaatst:

  1. Timo van Korlaar, Khalid Elyazidi, Mourad El Ansari, Moustafa Maazouz – Randenbroek/Les Cailloux/Boul’ Animo/MIDI
  2. Ferdinand Wiese, Marwin van Diermen, Frank Schepers, Jan van den Bosch – ‘t Zwijntje
  3. Teun van Oijen, Herman Soppe, Junior de Jong – PUK/De Radboud Boulers/Les Boules Fleuries
  4. Stephan Tabben, Marcel Stok, Marcel van Nieuwenhuizen, Sjaak Spruit – PV Gouda/Genebos
  5. Patrick Tuaux, Ali Doualeh, Joey van Doorn – ‘t Dupke
  6. Ad Wagenaars, Robin Gense, Peter van den Langenberg, Dirkjan van Mourik – ‘t Dupke/Mosa Petanca

En de nummers 1 en 2 van het NK Tripletten:

  1. Tom van der Voort, Kees Koogje, Essa Agzoul, Mark Wildeboer – Petangeske, ABA, CdP Les Cailloux
  2. Tim van Drunen-Littel, Chris Bos, Mark Norder, Dennis Bakker – PUK, Boulegoed

Na de voorrondes met de uitslagen:

FinalesMasters-voorronden

Gaan 4 teams door naar de halve finales:

NJBB-Masters-Halve-finales

Na de eerste dag franse poules en halve finale in ‘best of three’ gaan de teams van Patrick Tuaux en Ferdinand Wiese als winnaars door naar de finale dag op zondag.

De zondag finale dag wordt gespeeld in ‘best of five’. De eerst partij begon om 11.oo uur en wordt vrij gemakkelijk gewonnen door het team van Patrick Tuaux met 13 – 3.

De tweede partij is een finale waardige partij, waarbij om beurten de leiding wordt genomen. Het gaat gelijk op waarin zelfs twee keer het but door Jan van den Bosch wordt geschoten. Er wordt een stand van 12 – 12 bereikt, waardoor beide teams de kans krijgen om de partij te beslissen. Uiteindelijk, na 2 uur en 40 minuten, wint het team van Patrick.

Om nog kans te maken moet het team van Ferdinand winnen. Het spant erom in de derde partij met een stand van 9 – 9. Het team van Ferdinand ligt op punt, het team van Patrick heeft alle boules gespeeld, de beslissing lijkt nabij. Na overleg wordt er besloten een dubbel liggende boule achter het but te schieten, om meer ruimte te krijgen. Maar er wordt een punt bal geschoten. Daarna nog twee missers en het punt wordt niet meer veroverd, 11 – 9. In de volgende mène wordt een mooie plaatsbal naast het but geschoten met een carreau. Daarna nog twee keer op het but geschoten, allebei mis, 12 – 9. Er volgt een hele spannende mène met veel overleg, maar tenslotte wint het team van Patrick Tuaux met 13 – 9.

Team Patrick Tuaux, Ali Doualeh, Joey van Doorn is winnaar van de NJBB Finales 2018. Zij hebben met deze overwinning hun plek op het EK mannen 2019 in Albena (Bulgarije) veilig gesteld. Het EK Tripletten en Precisieschieten voor mannen wordt gespeeld van 19 tot en met 22 september 2019. Wie hen als vierde teamspeler zal vergezellen is nog een vraagteken. 

Met dank aan Wim Flecken

JBC ’t Dupke verovert zilver op de Eurocup

JBC ’t Dupke verovert zilver op de Eurocup

Van 9 tot en met 12 november heeft JBC 't Dupke deelgenomen namens Nederland aan de Eurocup, het EK voor clubs. Aangezien JBC 't Dupke winnaars was van de Topdivise in NPC-seizoen 2022-2023, werden zij vanuit de NJBB uitgezonden naar dit EK. De Eurocup vond dit jaar...

Lees meer
Brons voor JBC ’t Dupke op de EuroCup

Brons voor JBC ’t Dupke op de EuroCup

Van 10 tot en met 13 november organiseerde Confédération Europeénne de Petanque (CEP) de EuroCup voor clubs in Saint-Yrieix te Frankrijk. JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel werd in NPC seizoen 2021/2022 kampioen in de Topdivisie en werd daarom door de NJBB...

Lees meer