Nieuw: een toernooi organiseren via Boulesbaas!

Na een lange periode van ontwikkelen en testen is het dan eindelijk zo ver… de toernooimodule is live! Hiermee is het mogelijk om overzichtelijk en eenvoudig een toernooi op te starten via het Boulesbaasdashboard wanneer de maatregelen het weer toelaten. Ideaal toch?! Meer weten? Lees hieronder verder! 

Boulesbaas: hét platform voor de jeu de boulesliefhebber!
Boulesbaas is het eerste platform waarmee iedere petanqueliefhebber overal en op elk moment zijn of haar scores kan vastleggen, statistieken kan inzien en ranglijsten kan bijhouden. Er zijn al ruim 500 jeu de boulesbanen te vinden in de Boulesbaaskaart, waardoor je altijd zicht hebt op een (openbare) baan in de buurt! Vorig jaar is de gratis reserveringsmodule live gezet, waarmee verenigingen hun leden en niet-leden verantwoord kunnen ontvangen op de club. Daarnaast kun je als beheerder van een speellocatie nu dus ook gratis gebruik maken van de toernooimodule, en zo overzichtelijk en snel een toernooi organiseren.

Direct aan de slag met de toernooimodule? Mail naar bazen@boulesbaas.club zodat we jou beheerder kunnen maken van jullie verenigingsdashboard, of ga direct aan de slag als je al beheerder bent.

Zo werkt het!
Om toegang te krijgen tot de toernooimodule moet je beheerder zijn van een speellocatie. De persoon binnen jouw vereniging die de speellocatie heeft aangemaakt is automatisch beheerder van de speellocatie en kan direct via het Boulesbaas dashboard een toernooi aanmaken. Diegene kan jou in het dashboard ook toevoegen als beheerder. Is er niemand binnen de vereniging beheerder van jullie speellocatie of lukt het niet om een beheerder toe te voegen? Geen paniek! Stuur een mailtje naar bazen@boulesbaas.club en geef daarbij onderstaande gegevens door: 

  • Jouw SportID e-mailadres (waarmee je een Boulesbaas account hebt aangemaakt)
  • Naam van de vereniging
  • Jouw functie binnen de vereniging

Wij zorgen dan dat je zo snel mogelijk toegang krijgt tot jouw verenigingsdashboard.

Een toernooi aanmaken in enkele stappen
Om een toernooi aan te maken log je met jouw SportID in op het Boulesbaas Dashboard. Selecteer vervolgens rechtsboven in beeld jouw speellocatie (vereniging) om aan de slag te gaan. In het menu (links in beeld) klik je op het beker-icoon. Klik vervolgens op ‘Toernooi aanmaken’ en vul alle toernooigegevens in.

Per toernooi kun je verschillende onderdelen toevoegen, zodat je binnen een toernooi weer onderscheid kunt maken tussen bijvoorbeeld een jeugd- of seniorentoernooi of tussen de spelvorm (tête-à-tête, doubletten, tripletten). Je kunt de toernooi-informatie naar eigen wens invullen en opgeven hoeveel deelnemers er maximaal kunnen inschrijven. Alles ingesteld? Klik op ‘Toernooi publiceren’. Et voila, jouw toernooi is nu aangemaakt.

Nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dit stappenplan voor extra uitleg over de toernooimodule.

Boulesbaas toernooipagina
Zodra je jouw toernooi gepubliceerd hebt, dan wordt deze zichtbaar op deze overzichtspagina. Hier vind je een overzicht van alle geplande Boulesbaas toernooien. Boulers kunnen zich via deze weg eenvoudig aanmelden voor jouw toernooi door deze te selecteren en aan te geven aan welk onderdeel ze mee willen doen. Goed om te weten: deelnemers van het toernooi moeten zich vooraf even aanmelden (of inloggen als ze al een Boulesbaas account hebben) om zich in te kunnen schrijven.


Nadat je het toernooi hebt aangemaakt kun je de inschrijvingen op elk moment inzien via het dashboard. De deelnemers worden na inschrijving direct ingedeeld in het toernooischema. Wanneer het gaat om een doubletten of tripletten toernooi, dan kunnen deelnemers wel zelf kiezen bij welk team ze willen aansluiten. Na de uiterlijke inschrijfdatum kun je er eventueel voor kiezen om het toernooischema te ‘shuffelen’, waardoor er een nieuw schema wordt gegenereerd.

Klaar om het toernooi te starten? Jouer!
Op de dag dat het toernooi begint klik je in het dashboard op ‘Toernooi starten’. Hierdoor wordt het toernooischema definitief. Alle deelnemers kunnen op dit moment in de Boulesbaas app alle wedstrijden vinden die hij of zij moet spelen. Ook is hier te zien op welke baan de wedstrijd moet plaatsvinden.

Handige informatie: Deelnemers kunnen hun geplande wedstrijden vinden door in de app naar de wedstrijdenpagina te gaan.

Het voordeel aan de Boulesbaas toernooimodule is dat de deelnemers zelf de scores van hun wedstrijden kunnen invoeren in de app. Alle spelers moeten deze uitslag bevestigen, waardoor er niet vals gespeeld kan worden. Dit scheelt jou als toernooiorganisator veel werk omdat het handmatig invoeren van scores niet meer nodig is! 

Doorontwikkelingen
We proberen Boulesbaas constant te ontwikkelen en te optimaliseren. We zijn daarom ook al druk bezig met een tweede versie van de toernooimodule waarin nog meer mogelijk wordt. Zo kan je in een volgende versie onder andere ook een toernooi organiseren op basis van poules, handmatig de toernooischema’s instellen en een export van de deelnemers maken.

Vragen?
Heb je nog vragen over de toernooimodule, andere vragen met betrekking tot Boulesbaas of tips over de toernooimodule? Stuur gerust een mailtje naar bazen@boulesbaas.club.

Voor meer informatie kun je ook terecht op www.boulesbaas.club. De Boulesbaas app is gratis te downloaden via de App Store of Play Store.