Nederlandse veteranen halen opnieuw brons op EK Petanque

EK petanque 2019 veteranen

Persbericht

Bij het Europese Kampioenschap petanque, leeftijdscategorie veteranen (55+) hebben de Nederlandse mannen opnieuw een podiumplaats behaald. Voor de vierde keer op rij staat de Nederlandse Veteranen Equipe op het podium. Na een derde plaats in 2014, eerste plaats in 2016 en 2017 is er woensdag opnieuw een derde plaats behaald.

Het EK Veteranen, dit jaar gehouden in Albena (Bulgarije), wordt gespeeld in triplettenvorm, drie tegen drie. Het Nederlandse team, bestaande uit Bert van Dijk (Les Bohemiens de Petanque), Henry Calvetti (PU Kennemerland), Rajen Koebeer (Les Bohemiens de Petanque) en Junior de Jong (PU Kennemerland) staat onder leiding van Meep Poel. Junior de Jong nam dit jaar de plaats in van Martin Bakker (Le Biberon).

Na de succesvolle voorrondes, versloegen de Nederlandse mannen Monaco in de kwartfinale met 13 – 6. In de halve finale bleek Zweden met 6 – 13 te sterk. Dit betekent dat Nederland samen met Polen een gedeelde derde plaats heeft behaald. De finale is gewonnen door Frankrijk dat met 13 – 4 van Zweden wist te winnen.

Vanaf donderdag t/m zondag (19 – 22 september) vindt aansluitend het EK Mannen plaats in Albena. Namens Nederland nemen deel; Patrick Tuaux, Ali Doualeh, Joey van Doorn en Dennis Mul (allen spelen bij JBC ’t Dupke in Sint-Michielsgestel), met als coach Toon van Alebeek. Dit is te volgen via de Facebookpagina van NLpetanque.