-Persbericht-

Nieuwegein, 25 april 2016

Afgelopen weekend vond het NK tête-à-tête voor de 33e keer plaats, een spelvariant van petanque waarbij 1 tegen 1 gespeeld wordt. Het Nederlands Kampioenschap (NK), georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), wordt al vanaf 1984 jaarlijks gespeeld. Sinds vorig jaar (2015) in het kampioenschap onderverdeeld in drie categorieën: mannen, vrouwen en jeugd. Er wordt gespeeld op twee dagen, op zaterdag de voorrondes en op zondag de finales. Het NK werd dit jaar gehouden bij De Goede Worp, een petanquevereniging in Den Haag.

Nederlandse Kampioenen tête-à-tête

Nederlandse Kampioenen tête-à-tête, Sandy Rikkers en Kees Koogje. Foto: Theo van der Meer

Kampioenen

In de categorie mannen mag Kees Koogje (25), speelt bij Amicale Boule d’Argent uit Rijswijk, zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen noemen. Sandy Rikkers (29), lid bij vereniging Les Cailloux uit Zeist, heeft de titel bij de vrouwen veroverd. Met deze overwinning plaatsen Kees en Sandy zich voor het EK tête-à-tête dat van 4 tot en met 6 november in Nîmes, Frankrijk, gespeeld wordt.

Bij de jeugd (spelers tot 18 jaar) wordt er louter om de eer gespeeld. Jobbi Schefferlie (15), ook lid bij Les Cailloux, heeft de titel op zijn naam geschreven.