Nederlandse jeugd neemt deel aan het 4-federatietoernooi

Afgelopen zaterdag 24 juni vond het jaarlijkse 4-federatietoernooi plaats bij PC Boekt in Vlaanderen. Het 4-federatietoernooi is een internationaal toernooi voor pupillen, aspiranten en junioren. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door een werkgroep bestaande uit leden van de NJBB, PFV, FBFP en FFPJP-Nord. De Nederlandse jeugd heeft zich op de nationale trainingen kunnen voorbereiden op dit internationale toernooi. Nederland werd vertegenwoordigd door:

  • Pupillen: Joelle Visscher, Serge Asselot, Kyan Elsendoorn, Pascal Asselot, Tommy Boterkooper en Jip de Vos.
  • Aspiranten: Sylvan Asselot, Cyrill Asselot en Thibo Weusten.
  • Junioren: Lois van Hamond, Lars de Roos, Marit Kok, Dante Kalkhoven, Mart Swartjes en Diego Gruter.

De teams werden begeleid door Krijn Kok, Luca Kok, Rens de Roos, Kees Kroon, Jean Cavalier, Ingrid Kok en Frans Velthuis.

Vlaanderen, Wallonië en Noord Frankrijk behaalden exact evenveel wedstrijdpunten en eindigden hierdoor op een gedeelde eerste plaats. Nederland behaalde in totaal niet genoeg wedstrijdpunten en eindigde als vierde.

Volgend jaar (2024) wordt de 25e editie van het 4-federatietoernooi georganiseerd en dit toernooi is toegewezen aan de NJBB. Hiermee hebben we gezamenlijk een prachtig vooruitzicht om in 2024 het toernooi te mogen organiseren en de 25e editie van het internationale toernooi met de andere federaties te vieren. Zodra er meer informatie bekend is over het 4-federatietoernooi in 2024 wordt dit bekend gemaakt op onze website.